Gå til sidens hovedinnhold

Emil Iversen tok til tårene da han fikk Northug-spørsmål

Artikkelen er over 1 år gammel

Emil Iversen vant B-finalen i Toppidrettsveka, og kopierte Petter Northugs ikoniske målgang fra VM i Holmenkollen. Johannes Høsflot Klæbo vant A-finalen enkelt.

Emil Iversen tok tredjeplassen da han slo Håkon Skaanes i B-finalen. Det gjør at Iversen fortsatt har los på teten sammenlagt i Toppidrettsveka.

Iversen kopierte Petter Northugs målgang fra Holmenkollen-VM der han bremset ned før han passerte målstreken. Det gjorde han få timer etter at vennen hadde forklart seg om sine rusproblemer på en pressekonferanse i Trondheim.

Etter finalen brøt Iversen ut i gråt da han fikk spørsmål fra NRK om hvordan det var å høre detaljene om Northugs dobbeltliv.

– Jeg skal ikke uttale meg om hva som er lurt at Petter skal gjøre. Det får han finne ut selv. Men døra vår er åpen, han har vært en kanonviktig brikke for meg i min karriere og vist vei. Så døra er åpen. Alle i Skiforbundet er glad i Petter, sa Iversen før tårene strømmet.

Les også

Northug: – Jeg har et alvorlig rusproblem

Enkel seier for Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo vant seinere A-finalen, men tok ikke helt av etter seieren. Banen var nemlig lagt opp slik at den ene av de to traseene det ble gått i var betydelig raskere enn den andre. Klæbo gikk i den raske, og Erik Valnes var sjanseløs.

– Det kan ikke sammenlignes, starter du i høyre skal det veldig mye til å bli tatt igjen. Banene er ikke jevne, og det er så stor fordel å ha banen til høyre at det nytter ikke, sa Klæbo til NRK.

– Jeg kom meg nå på andreplass, så det er ikke så irriterende. Men det hadde vært artig å få en skikkelig kamp, sa finalemotstander Erik Valnes.

Toppidrettsveka avsluttes med en 15 kilometer lang skøyteetappe lørdag.

Kommentarer til denne saken