Nidaros, Nettavisen og Amedia har sikret de svært eksklusive rettighetene til å vise fransk toppfotball frem til og med sesongen 2023/24. Alle med abonnement hos oss får kostnadsfri tilgang til kampene i den franske toppdivisjonen.

Vår eier, Amedia, har sammen med det svenske mediekonsernet Bonnier, inngått en eksklusiv avtale som betyr at våre abonnenter de neste tre årene kan se kampene til PSG, Nice, Lyon, Marseille, Lille og de andre lagene som kjemper i den franske toppserien.

Sendingene ser du med et abonnement i Nidaros eller en annen Amedia-avis.

Slik ser du kampene

Du kan se kampene både i vanlig nettleser (mobil, nettbrett og desktop) og på din TV hvis du har en nyere smart-TV eller Apple TV.

1: Skaff deg Nidaros-abonnement, om du ikke allerede har det

2: Søk etter «Direktesport» i app-butikken på din enhet.

3: Last ned appen og følg instruksjonene på skjermen for å logge inn med ditt abonnement.

Appene fungerer på Apple TVer med tvOS 11.0 eller høyere. Det vil si modellene Apple TV HD og 4K. For Samsung og LG må du ha en SmartTV produsert i 2017 eller senere.

Amedia ønsker ikke kommentere hva de har betalt for rettighetene.

Øker kraftig

Nettavisen er blant Amedia-avisene som kan vise kampene.

- Nettavisen har full fyr på alle sylindre med vekst i seertall, lesertall og økonomiske resultater. Fotball er et kjerneområde for oss og nå tar vi nye steg sammen med moderskipet Amedia. Vi befester vår posisjon i sportsjournalistikkens Champions League, sier en svært fornøyd Gunnar Stavrum. Han er sjefredaktør og adm. direktør i Nettavisen med et sterkt forhold til norsk og engelsk fotball.

Nå oppstår det også franske følelser.

- Den franske toppserien er blitt mer og mer attraktiv gjennom oppbyggingen av superlaget Paris Saint-Germain. Det er bare en måned siden de sikret seg fotballens aller største stjerne Lionel Messi, så det er et svært attraktivt produkt vi nå kan tilby våre mange fotballinteresserte lesere og seere, sier han.

De franske kampene vil bli vist i Amedias sportsportal Direktesport.no, som er tilgjengelig gjennom Nidaros. Direktesport.no har også en egen app hvor man kan se sendingene om du har en en nyere smart-TV eller Apple TV.

Oddstips og forhåndssaker hver uke

Amedias store satsing på oddstips og travtips, Sportspill, kommer til å følge fransk serie tett. Oddsekspert Fred Børre Lundberg vil hver uke levere forhåndssaker og tips til seriens mest spennende kamper.

- Fransk fotball er spennende som oddsobjekter. Det er noen klare favoritter, men samtidig mange lag som er jevne. Vi kommer til å ha tips hver uke på kampene du bør følge med på, og gi deg siste nytt om lagene før hver runde.