Eggens bønn ble hørt – Koteng fortsetter som RBK-leder

SEIRET: Ivar Koteng under Rosenborgs årsmøte.

SEIRET: Ivar Koteng under Rosenborgs årsmøte. Foto:

Tidenes valgthriller i Rosenborg Ballklub er over: Ivar Koteng er gjenvalgt som leder med 331 mot 244 stemmer.

DEL

(Nettavisen/Nidaros): – Det var hyggelig å vinne, sier Ivar Koteng til Nidaros.

Han var ikke sikker på forhånd om det ville skje. Nå varsler han å få en mer tilbakeholden rolle som styreleder i Rosenborg.

– Man blir faktisk ganske lei av å være i mediene, sier han.

Koteng omtaler det som et verdig årsmøte.

– Er det noe du vil si til Ståle Gjersvold etter lederkampen?

– Jeg tror ikke det hadde vært katastrofe om han ble valgt. Det er dumt for han at han ikke ble valgt. Det er jo en artig jobb.

– Vi har fått høre mye

At han fortsetter som styreleder ble klart da ordstyrer Tore O. Sandvik leste opp stemmetallene like over 22.30 torsdagskveld.

Da var det to timer siden lederdebatten da valgkomiteens leder Stig Arne Westerhus på talerstolen for å presentere komiteens forslag på hvem som kan lede Rosenborg Ballklub (RBK) de neste to årene.

– Vi har fått høre mye. Det kan jeg love dere, sa Westerhus og viste blant annet til misnøye med at det ikke har vært utskiftinger i styret de siste fire årene.

Han presenterte deretter Trønderenergis konserndirektør Ståle Gjersvold som komiteens forslag på ny styreleder.

Allerede i første innlegg etter Westerhus, gikk Tor Kleveland og spurte om årsmøtet er klar til å kaste styrelederen.

– Han overtok en rusten klubb med en rusten økonomi. Åtte år senere er fasiten syv mesterskap og fem deltakelser i Europa League, sa Kleveland og foreslo Ivar Koteng som motkandidat til Ståle Gjersvold.

Munnhoggeri med Eggen

At det er mye følelser i sving, kom til syne i det neste innlegget da medlem Erling Ness havnet i munnhoggeri med trenerlegenden Nils Arne Eggen.

– Jo, dette stemmer, smalt det fra Ness da Eggen fra salen kommenterte Ness sin påstand fra talerstolen om at Koteng hadde kostet klubben 30 millioner kroner.

LEGENDE: Nils Arne Eggen tas i mot av daglig leder Tove Moe Dyrhaug på Rosenborgs årsmøte torsdag kveld.

LEGENDE: Nils Arne Eggen tas i mot av daglig leder Tove Moe Dyrhaug på Rosenborgs årsmøte torsdag kveld. Foto:

Én time ut i debatten gikk valgkomiteens lederkandidat Ståle Gjersvold på talerstolen. Han fortalte at han alltid har vært opptatt av verdier, og fortalte hvorfor han i sin tid sluttet i Statoil etter 19 år i selskapet.

– Jeg kunne ikke fortsette fordi selskapet ikke var opptatt av åpenhet, sa Gjersvold og sa hans mål var å bidra til at klubben finner tilbake til sine grunnverdier.

Neste mann til å ta ordet, var Nils Arne Eggen. Han hadde følgende beskjed til Gjersvold:

– Di tid kjæm, sa Eggen og uttrykte sin støtte til sittende leder av Ivar Koteng.

Men allerede før årsmøtet kom fram til ledervalget, ble noe av spenningen tatt ut.

I forbindelse med et forslag om å endre klubbens lover, benyttet Kristian Norheim, som er klubbens advokat, anledningen til å kommentere debatten rundt den tredje lederkandidaten Tore Strømøy.

Hans kandidatur ble lansert onsdag ettermiddag, men kort tid etter ble det klart at han ikke hadde vært medlem den siste måneden før årsmøtet. Noe man ifølge klubbens lover må være for å være valgbar.

Strømøy ikke valgbar

– Så kan man si at det er fritt fram for årsmøtet å endre lovene. Det er bare ett problem. NIFs (Norges idrettsforbund) lovnorm sier også at man må være medlem i minst én måned før årsmøtet. Da oppstår det lovstrid, og da er det NIFs lovnorm som gjelder, sa Norheim.

Det var et rekordstort antall medlemmer som møtte fram for å overvære årsmøtet på Scandic Lerkendal torsdag kveld. Nettavisen møtte flere personer i salen som har vært medlemmer i klubben i flere tiår. Likevel var dette første gang de valgte å delta på klubbens årsmøte.

Som ett medlem sa det til Nettavisen noen minutter før møtet startet:

– I år måtte jeg bare komme og få med meg intrigene.

Det rekordstore frammøtet skapte også hodebry for arrangørene minuttene før Ivar Koteng åpnet møtet.

Blir kvinneklubb

I salen hvor årsmøtet ble avholdt, er det bare tillatt med 750 mennesker. Med godt over 650 forhåndspåmeldte var det flere som en stund fryktet at det ville komme.

Det gikk bra. Og før ledervalget fikk avslutte kvelden, rakk årsmøtet å vedta at Rosenborg skulle inngå et samarbeid med Trondhims Ørn som fra nå av skal hete Rosenborg Ballklub kvinner.

Eller som Ivar Koteng sa det da hen presenterte forslaget:

– Dette er egentlig kveldens viktigste sak. Men den har druknet litt i forkant, kan du si.

Artikkeltags