Gå til sidens hovedinnhold

Eggen-markeringen var grå og trist. På sekunder ble alt endret

Nils Arne Eggen drar smilende hjem til Orkdalen, takket være en stjerne, et stortalent og en reddende innbytter. Og en gjeng Viking-spillere i Molde.

RBK – MJØNDALEN 3-1:

Én ting var at Mjøndalen hadde scoret på en av sine første lufteturer ut av egen boks.

Jaggu tok de ikke over også. André Hansen måtte plutselig stoppe skudd på skudd. På 16 minutter skapte ikke RBK en eneste målsjanse.

Hjemme. På stillingen 1–1.

Mot Mjøndalen.

På æresverdige Nils Arne Eggens bursdagsmarkering.

Grått

Legg på at Molde gikk mot tre poeng mot onsdagens RBK-dödare Viking og man har en temmelig grå og trist markering av den legendariske 80-åringen. Ikke minst et trist comeback for mange av de 10.021 tilskuerne som fikk med seg avblåsingen av pandemien lørdag.

Så endret alt seg.


Først ble Hansen skadet og måtte erstattes av Julian Faye Lund.

Så yppet Mjøndalen-backen Nikolas Walstad seg igjen og la et innlegg foran boksen, der Per Ciljan Skjelbred ble for veik i duellen med målscorer Kent Håvard Eriksen.

Les også

RBK-børsen: To spillere skilte seg ut i bursdagsfeiringen til Eggen

Sang for innbytteren

I veien sto 21 år gamle Faye Lund, som har vært utlånt til HamKam, OBOS-ligaen og det som er siden han sist spilte kamp for Rosenborg. I sin første involvering reddet han kanskje kvelden for RBK og Eggen.

«Faye! Faye! Faye!» sang Kjernen og klappet for unggutten.

I den andre enden av banen sa eksploderte det da stortalent Noah Holm for andre gang i kampen var nest sist på ballen til Stefano Vecchia. Han stusset en corner fra Adam Andersson og Vecchia kunne enkelt nikke inn sitt andre i kampen.

Lerkendal-brølet rakk akkurat å legge seg før beskjeden fra Molde kom: Viking hadde utlignet til 2–2.

Dermed er RBK bare ett poeng bak Molde og Bodø/Glimt i gullkampen – 37 mot gullrivalenes 38 hver. Så har nordlendingene en kamp til gode – mot VIF søndag.

Tok fyr

Bursdagsmarkeringen skulle tok fyr først etter 25 minutter.

Visst var det noen sjanser, som da Konradsen Ceide flere ganger danset forbi på venstresiden og la inn foran mål. Holse var tidels forsent ute en gang, Mjøndalen-keeper Sousha Makani hadde en nochalant enhåndsredning, mens hele Lerkendal forgjeves brølte på straffe da Anders Konradsens skudd kunne se ut som ble blokkert med hånda (det ble den ikke).

Det var med andre ord helt rett at Vecchia fikk plassere inn ledermålet midtveis i omgangen, etter et flott angrep der Holm med en lekker hæl la til rette for den svenske høyrefoten. Vecchia, som like sikkert la ballen i langhjørnet i Sarpsborg for nøyaktig en uke siden.

Like senere var indreløper/kant Holse på ferde med et godt skudd. Da var det gøy å være på Lerkendal igjen.

Rosenborg stilte med et voldsomt offensiv, med både Emil Ceide Konradsen, Noah Holm, Stefano Vecchia og Carlo Holse, som i 4-3-3 nærmest ble et firehodet troll på topp.

Overtidsmål

Hareide tok nok dessuten en del på senga med å sende høyreback Erlend Dahl Reitan i midtforsvaret og å skyve mer stopper-erfarne Jonathan Augustinsson ut på venstreback.

Likevel smalt altså 1-1 i trynet like etter pause og feiringen kunne vært avblåst.

I stedet gikk alt RBK-fansens vei mot slutten.

Noah Holm skled inn 3-1 på innlegg fra Konradsen Ceide på overtid. Da var søndagen komplett for trenerlegenden, stortalentet, RBK-stjernen og den reddende innbytteren mellom stengene.

Nå: Kan gamleklubben til Eggen - Vålerenga - hjelpe RBK litt mot Bodø/Glimt da?

Les også

Dette smilet har betydd mye for samfunnet, kirken, familiene og idretten i Trondheim. Det har Kongen fått med seg

Kommentarer til denne saken