17. april ble Elisabeth Karete Bjørkavåg Ravnå funnet død i en leilighet, etter at det ble ringt inn en bekymringsmelding til politiet.

En mann i 20-årene er siktet for drapet på kvinnen, og han ble to dager senere fremstilt for varetektsfengsling. Mannen har nå sittet i varetekt i fire uker, derav to uker med brev- og besøksforbud og en ukes isolasjon.

Tirsdag ble det i Trøndelag tingrett besluttet fire nye uker i varetekt for mannen. I kjennelsen står det også at den siktede i politiavhør skal ha erkjent egne voldshandlinger som resulterte i at kvinnen døde.

Retten konkluderer også med at det på nåværende tidspunkt er en sannsynlighetsovervekt for at siktede var tilregnelig på handlingstidspunktet – men understreker i kjennelsen at den fullstendige sakkyndige undersøkelsen fortsatt ikke er klar.

Erkjente voldshandlinger

I begynnelsen av saken var mannen siktet for drap eller medvirkning til drap. Siktelsen ble senere endret til drap, siden mannen har erkjent å stå for voldshandlingene og at han var alene om det.

Påtalemyndigheten begrunnet videre fengsling med overhengende gjentakelsesfare. Påtalemyndigheten oppgir at saken kan ventes å være ferdig etterforsket august/september 2023.

Mannen ble pågrepet kort tid etter at politiet fikk melding av dødsfallet.

Mottok bekymringsmeldinger

Nidaros var dagen etter i kontakt med vitner i området hvor kvinnen ble funnet død. De fortalte om støy og bråk i tidsrommet politiet mener kvinnen døde på.

– Politiet har mottatt et foreløpig svar på obduksjon, og den tyder på at avdøde døde av vold mot hodet, har Ellen Moksnes Andresen, politiadvokat i Trøndelag politidistrikt uttalt til Nidaros ved en tidligere anledning.

Den drapssiktede mannen er tidligere straffedømt, og har også vært tiltalt for å ha truet et familiemedlem i 2018. Trondheim kommune har også tidligere mottatt bekymringsmeldinger om mannen.