Gå til sidens hovedinnhold

Disse korona-heltene får treretters middag fra Nidaros

Artikkelen er over 1 år gammel

Disse ti får middag på Jossa for to personer.

Etter at Nidaros ba om innspill til trondhjemmere som fortjente en påskjønnelse for en ekstra innsats nå i korona-tiden, har forslagene strømmet på.

Ti heldige korona-helter kan nå ta med seg en valgfri gjest og besøke den populære restauranten, drevet av Heidi Bjerkan.

Listen er oversendt restauranten, og det er bare å ta direkte kontakt med dem for bordbestilling og opplyse om at det gjelder middag spandert av Nidaros.

Nidaros har mottatt en rekke gode forslag, og det er liten tvil om at det finnes mange flere hverdagshelter som fortjener en påskjønnelse, men disse ti får nå påspandert treretter fra Nidaros. Under er også innsendernes begrunnelse for å nominere.

Sykepleier Bodil Marie Skjæret som til tross for at hun er pensjonist har stilt på masse tilkallingsvakter på sykehjem i Trondheim kommune hele koronaperioden. Bodil har tatt bussen, møtt opp og holdt fortet, heter det i begrunnelsen.

Veteranhuset Midt-Norge har stått 3000 timer stående på vakt v/ St. Olavs Hospital. - For en fantastisk gjeng, mener St. Olavs hospital. I halvannen måned har Knut-Åge Nilsen og en lang rekke andre krigsveteraner stått vakt på dugnad ved hovedinngangene på sykehuset. Vi er i en spesiell tid med strenge besøksrestriksjoner, og da er vi utrolig takknemlige for å ha disse menneskene. Frivillig stiller de opp for å sluse pasienter inn og ut, bidra med viktig informasjon og hindre smitte inn på avdelingene. Tusen hjertelig takk for innsatsen fra alle oss på St. Olavs hospital! Nå får de seg en velfortjent pause mens andre trår til.

Det er kommet flere nominasjoner på veteraner som fortjener en påskjønnelse. Ronny Arve Pettersen som til daglig jobber som drosjesjåfør og står uten inntekt har brukt fritiden på frivillig arbeid som vakt. Han får også en påspandert middag.

Gro-Anita Mortensen og Geir Stranda hjalp familie hjem fra Spania. De kom seg hjem 9.3. Siden 11.3 har de handlet og kjørt mat fra byen ut til bla Skaun for andre som ikke har kunnet gjøre det selv. De har tatt vare på venner og familie i en tid hvor mange føler seg ensom. De fortjener en bedre middag, heter det i begrunnelsen. Nidaros er enig og også disse kan ta kontakt med Jossa.

Siri Beate Nergård Valle er bioingeniør og står på for å analysere alle coronaprøvene som tas. Dette viktige arbeidet honorerer også med middag på Jossa.

Sissel Mikalsen og Roger Mikalsen, besteforeldrene til mine barn, som stilte opp og passet barna hver dag da barnehagen var stengt. Vi er såå takknemlige, heter det i nominasjonen. Nå blir det lønn for strevet med restaurantbesøk.

Ellen Wilhelmsen som jobber på Havsteinekra og fikk korona, har smittet mann og datter så må er hele familien på seks inne. De trenger en oppmuntring, heter det i begrunnelsen. Også Ellen får påspandert middag.

Les også

Ellen smittet både mann og datter etter jobb på Havsteinekra: – Heldigvis klarte vi å berge han som absolutt ikke skulle få det

Det kom flere nominasjoner som gjaldt alle ansatte ved Havsteinekra. Marius Finne Haugan er sykepleier, og har forlatt sin vante arbeidsplass for å jobbe skift på Havsteinekra sykehjem. Han får også middag.

Ragnhild Karambo Arntsen, leder av Sjiraffen kultursenter i Trondheim. - Ragnhild er en fantastisk ildsjel for kulturarbeid for funksjonshemmede. Hun har gjort en formidabel innsats for å opprettholde aktiviteten når senteret måtte stenge, og klart å skape mange lyspunkt for medlemmene og deres familier på digitale plattformer. Det har vært viktig i en spesielt vanskelig tid for mange som har mistet sine jobb og dagtilbud pga koronatiltakene, heter det i begrunnelsen.

Marte Fallan, jordmor ved St. Olavs hospital. - Hun er en fantastisk person, både privat og på jobb. Hun utfører sitt arbeid med stolthet og hun gjør alt for at de kommende foreldre skal få en trygg og sikker fødsel. De ekstra prosedyrene for å forhindre smitte på avdelingen krever mye, og i tillegg har det vært krevende å samtidig være ‘lærer’ til de to guttene som har hatt hjemmeskole. Marte fortjener virkelig en fri-kveld hvor hun kan slappe av, kose seg og koble helt fra, heter det i begrunnelsen.

Også hun får en middag fra Nidaros på Jossa.

Vi takker for alle gode innspill og ønsker god fornøyelse til alle korona-heltene!

Kommentarer til denne saken