Den kjente norske artisten Cezinando og det danske bandet Blæst blir festivalens nyeste tilskudd. Cezinando har blant annet vunnet Spellemannprisen for Årets tekstforfatter og Årets låtskriver, og nå inntar han Trondheimsfestivalen til høsten.

– Det at Cezinando vil gjøre et comeback i Trondheim er sykt kult, sier UKEsjef Kari Johanne Sørensen Bøckman.

UKA er Norges største kulturfestival, og arrangeres i hovedsak av frivillige studenter, for studenter.

– Det er enormt engasjement blant de frivillige. Du får møte folk som ikke får noen fordeler av å være der, de er der fordi de brenner for å lage festival og være sosial, og vil være med på noe som er større enn seg selv, sier Bøckman.

Åpner Roskilde

Det danske bandet Blæst er også invitert til UKA, kun måneder etter de åpner på Orange Scene på Roskilde, Nord-Europas største festival.

– Det at Blæst skal spille på Roskilde kun måneder før de kommer hit, det er enormt, sier Bøckman.

Bandet har toppet flere lister, blant annet med singelen «Juice» som raskt ble en av Danmarks mest spilte sanger på radio. Blæst har også hatt flere singler på spillelistene til NRK P3 og P4.

«Med fengende sanger og lyrikk som tar for seg det nære og de små hverdagslige øyeblikk, skaper de en magisk stemning for publikum,» skriver UKA i en pressemelding.

Høye forventninger

Det er fortsatt en stund til UKA sparkes i gang, men Bøckman har høye forventninger allerede.

– Forventningene mine er skyhøye. Det er sykt mye gøy som kommer og som jobbes med, sier Bøckman.

UKA arrangeres annethvert år, men dette blir det siste året festivalen holdes i det gamle bygget.

– Det blir siste klassiske UKA på Samfundet, fordi det kommer nytt bygg til neste gang. Dette er siste punch med gammelt bygg, og jeg tror hele byen kommer til å merke a det er UKA-høst igjen, sier Bøckman.

Studentersamfundet bygger ut det de kaller for Nybygg, som skal ferdigstilles i årsskiftet 2023/2024. Neste UKA-festival vil holdes i 2025.