Gå til sidens hovedinnhold

Direkte provoserende å lese om at man nå bruker ressurser på å få folk hjem fra hyttene sine, og at politiet bruker ressurser på å bryte opp fester

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi befinner oss i en helt merkelig situasjon. Vi har en global krise, og det er vårt felles ansvar å bidra til å dette går så bra som mulig. 

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Selv har jeg brukt de siste dagene på å nærmest frenetisk lete etter informasjon og svar. Jeg har vært bekymret, redd og urolig. Nå er jeg roligere, og inneforstått med at det ikke finnes svar på alt, og at vi må prøve å gjøre det beste ut av situasjon. Ikke nok med det, vi må også gjøre det som er rett. Dette er en stor test for det norske samfunnet, og jeg håper på en situasjon hvor vi ser tilbake på denne tiden som en tid hvor vi som befolkning sto sammen, og møtte denne krisen med hensyn og solidaritet fremfor egoisme.

All honnør til alle som jobber i helsevesenet som gjør sitt ytterste for å ta vare på oss. Takk til alle som jobber i matvarebutikkene som jobber på spreng med å få fyllt opp hyllene med dopapir og joikakaker. Det samme gjelder alle andre som jobber på spreng for å få oss gjennom denne store krisen. Takk skal dere ha.

Denne krisen får store konsekvenser, både på samfunnsnivå og på individnivå. Selv er jeg permittert fra bar-jobben min. Mange som nå er permittert vet ikke om de har råd til å betale regningene sine i neste måned, men likevel holder de seg hjemme. Det er lite klaging, fordi vi alle er klar over hvorfor vi gjør dette. Vi gjør det for å beskytte sårbare grupper, og å unngå overbelastning på kritiske samfunnsfunksjoner som sykehusene våre. Det står om livet for mange. Da er det direkte provoserende å lese om at man nå bruker ressurser på å få folk hjem fra hyttene sine, og at politiet bruker ressurser på å bryte opp fester. Vi har fått en oppgave; Holde oss mest mulig hjemme, så vi ikke utsetter andre for risiko.

Denne krisen får veldig store konsekvenser for næringslivet, og det er viktig at vi alle har jobber å komme tilbake til når dette er over. Små bedrifter, hotell- og serveringsbransjen og kulturlivet er svært hardt rammet. Her håper jeg det kommer gode nok statlige tiltak til at vi unngår konkurser. I tillegg må det tiltak til for å sikre privatøkonomien til folk, slik at alle har en trygg økonomisk hverdag i tiden fremover. Jeg håper og tror at dette vil ordne seg.

Jeg er heldig, og kan dele hjemme-tiden min med ektemannen min som er snill og god, og hunden vår. Samtidig vet vi at flere sitter ensomme i karantene, og er engstelige. Vi må derfor ta vare på hverandre. På digitale plattformer kan vi være sosiale med hverandre, helt uten å utsette hverandre for risiko. Ta en brus, eller en øl med en god venn på videochat, noe mange av oss allerede gjør med venner og kjente som bor langt unna. Vi kan også ringe hverandre.

Dette er tiden for å bestille strømmetjenester, lese en bok, lytte til god musikk, ta vårrengjøringen, prøve å lage noen nye matretter, samt rydde nordmenns viktigste rom; boden. Ta kontakt med noen du enten tror er ensomme eller redde. Dette kommer til å gå over, og plutselig kan alle gjøre det vi vil igjen. Da vil vi sikkert sette enda større pris på det å være friske og på friheten vår, samt nabolagspuben når den åpner dørene igjen. Da trenger den besøk!

Kommentarer til denne saken