- Jeg er engasjert og har synspunkt og meninger. Så syns jeg ikke det er farlig å dele det. Om folk er uenige, er det bare bra, sier Rosenborg-profilen.

Én måned har gått siden koronakrisen fikk et skikkelig grep på det norske samfunnet. Mennesker skal ikke møtes i grupper, restauranter og møteplasser stenges og arrangementer avlyses.

Tok utfordringen

For Rosenborg og Pål André Hellands del spolerte det treningsleiren i Marbella, avlyste en rekke treningskamper og satte fotballsesongen på vent.

Søndag kveld skulle Brann komme til Lerkendal for seriestart. Den ble flyttet til 23. mai – i første omgang.

Høyrevingen har derimot brukt deler av koronaperioden på sitt første avisinnlegg. Vi utfordret 30-åringen på å skrive, da Helland har vært vidt kjent for å dele meninger, være samfunnsengasjert og ha et godt ordforråd.

Den utfordringen tok Helland på strak arm. Mandag publiserer vi hans debutinnlegg.

– Jeg ble utfordret og da følte jeg at jeg måtte, for jeg var spent på å prøve. Det er første gang jeg skriver en slik tekst siden Videregående, men nå er det jo litt å skrive om også, sier hemnværingen.

Glad i å si meningen sin

Sannsynligvis er han i siste halvdel av sin spillerkarriere, og mange har nok sett for seg en kommende fotballekspert i den munnrappe RBK-spilleren.

– Fotball kan jeg skikkelig, og det har jeg lyst til å holde på med. Så har jeg ikke noe problem med å si meningen min der heller. Det som er fint med fotball, er at det ikke er noe fasit. Og når det er ulike meninger, åpner det for diskusjoner og uenighet kan man løse med produktivitet, sier han.

– Hva er du egentlig opptatt av?

– Fotball, idrett generelt og samfunnet. Jeg er opptatt av at alle har det bra og det har vi bunn og grunn i Norge. Jeg tror ingen ville byttet bort sin tilværelse her mot et lodd fra et tilfeldig annet liv. Ikke mange ville levert fra seg sitt lodd her, sier Helland.