– Dette er norsk klubbhåndballs månelanding. Vi har aldri sett maken til konturer som tegnes opp her, sier Bredeli i podkasten.

Nidaros har tidligere omtalt klubbens ambisjoner om å hente hjem storstjerna Sander Sagosen innen sesongen 2023/2024. Et prosjekt som krever at Kolstad hevder seg i toppen av Champions league, og kommer til å ha en prislapp norsk klubbhåndball aldri har kunnet fantasere om engang.

Les også: Ryktene om Sagosens sjokk-retur har svirret. Nå svarer Kolstad-sjefen

Tror på Sagosen-retur

Skal Kolstad ut i Europa må de konkurrere om spillere med storklubber som PSG og Barcelona. I førstnevnte er det snakk om et lønnsbudsjett på et tresifret antall millioner.

– Du skal ut og konkurrere i en liga ingen norske lag har vært noen gang. Hele prosjektet er avhenger av en eneste ting og det er Sander Sagosen til Trondheim. Uten Sander blir det ikke noe prosjekt, sier ekspertkommentator Bent Svele i podkasten.

– Men hva er sjansen for at Trondheims store sønn kommer hjem, spør Anja Borg i podkasten.

– Den tror jeg faktisk er ganske stor, svarer Svele og viser til at Sagosen har et tilbud om kontraktsforlengelse fra sin nåværende klubb, som han ennå ikke har signert.

Sagosen har kontrakt med Bundesliga-klubben Kiel ut sesongen 2023.

Videre benytter Svele anledningen til å hylle prosjektet som foregår i Trondheim.

– Det er jo fantastisk. Jeg tror et sånn prosjekt er det som skal til for å se Sagosen i norske haller noen gang. Han skal kjempe om de store titlene.

Så langt denne sesongen sitter Kolstad med fem poeng etter seks spilte kamper i Rema 1000-ligaen.

– Virka surrealistisk

Harald Bredeli er også klar på at dette kan bety et løft for norsk klubbhåndball.

– Det deilige i dette er at vi kan få et temporitt der Kolstad fyrer av raketten mot månen. Hvis dette er bærekraftig kan det bli en vanvittig velsignelse for norsk klubbhåndball på herresiden. Det vil tenne en gnist i klubber som Elverum og ØIF Arendal som kan stikke kjepper i hjulene på dem, sier han i podkasten.

Det er mange rykter som svirrer rundt prosjektet til Kolstad. Derimot er det lite som har blitt bekreftet, både fra klubbledelsen og generalsponsor Rema 1000. Harald Bredeli har likevel trua på de ambisiøse planene til klubben sør i byen.

– Første gang vi hørte om dette virka det helt surrealistisk. Men nå er det faktisk slik at mennesker har landet på månen flere ganger, så det er ikke umulig. Jo mer vi ser inn i prosjektet her jo mer mulig kan det virke, sier han i podkasten. Og senere:

– Jeg tror pengene ligger der. Så spørs det hva Sander vil. Han er nøkkelen. Kommer han hjem faller resten på plass. Det kan gå ad undas, men jeg tror det er større sjanse for at det blir noe av enn at det ikke blir noe av.

Det verserer rykter om intensjonskontrakter med flere store norske spillere. Blant annet er Magnus Abelvik Rød og Magnus Gullerud, begge spiller i dag i tysk Bundesliga, navn som går igjen.

Landslagssjef Christian Berge er også sterkt knyttet til prosjektet. Tidligere denne måneden fikk han refs av Norges håndballforbund for å ha gått over streker når det gjelder involvering i Kolstads planer. Han skal ha kontaktet flere norske store spillere med tanke på å få dem til Kolstad.