– Å skape verdens beste håndballag i min hjemby, det har med tilhørighet å gjøre. Da jeg ble ringt og spurt om dette, spurte jeg «tuller du?», sier Sander Sagosen til et samlet pressekorps.

– Før februar, da Jostein ringte meg, var ikke dette planen. Det er en risiko, men jeg spiller håndball fordi det er det artigste jeg gjør. Jeg flyttet fra Trondheim da jeg var 17 år. Å ti år senere få tilbringe flere døgn med familien og samtidig utvikle meg og spille på det høyeste nivået. Det var umulig å si nei, sier Sagosen.

Etter måneder med store rykter og «ingen kommentar» fra Kolstad-leder Jostein Sivertsen, ble det endelig orientert om Kolstad Håndballs storsatsing.

Sander Sagosen, Torbjørn Bergerud, Magnus Abelvik Rød, Magnus Gullerud, samt islandske Janus Smarason og Sigvaldi Gudjónsson er klare for Kolstad.

Fikk stor applaus

Store, tunge navn som skal ta Kolstad fra midten av tabellen i norsk eliteserie til toppen i Champions League.

Klokken 15.13 kom de inn og møtte pressen, til stor applaus fra salen.

– Vi skal bli Norges mest spennende sponsorobjekt, Norges beste lag innen 2024 og vinne Champions League, sier Sivertsen.

Nidaros sendte direkte fra pressekonferansen! Se opptaket her.

Kolstad har kalt inn til pressekonferanse klokken 15 søndag. Der er det ventet at flere spillere presenteres, blant annet Sander Sagosen.

Sivertsen understreker at stammen i laget skal bestå.

– Det er ikke unaturlig at det kommer noen spillere inn, selv om disse er på et mye større nivå, fortsetter han.

Kommer til sommeren

Sagosen og Abelvik Rød kommer først sommeren 2023.

Bergerud kommer sammen med Gullerud og de islandske spillerne allerede sommeren 2022.

– Allerede da skal vi kjempe mot Elverum om tittelen. Det blir en tøff match, men vi har ambisjoner om det, sier Sivertsen.

Innen da skal klubben også doble sitt budsjett fra 20 til 40 millioner.

– Vi trenger det trønderske næringslivet på denne reisen. Vi trenger et solid fundament, både fra trøndersk og nasjonale sponsorer. Dette prosjektet er ikke bare av trøndersk verdi, vi håper hele landet skal holde med oss, sier Sivertsen.

Rema 1000-toppen: – Viktig

Ved siden av satt Rema 1000 sin markedssjef, Vidar Riseth. Den tidligere RBK-profilen snakket ut om prosjektet.

– Vi er sterkt inne i landslaget og i bredden. Når vi går inn i avtaler, er det med forutsetningen om at bredden skal være med. Uten bredden er det ingen topp, sier han.

– Å ha hårete ambisjoner... Det viktige er å ha trønderske røtter. Det med en god satsing på bredden er viktig. Derfor har vi startet Rema 1000-akademiet i Trøndelag. Der trener vi de aller yngste, sier Riseth.

– Landslagene har klart å være jordnære og det er viktig, fortsetter han.

Siden 2015 har Kolstad hatt flest tilskuere i eliteserien i håndball, selv om det er Elverum som har spilt Champions League og støvsugd Norge for gullmedaljer.

– Viser potensial

I 2019 satte Kolstad og Byåsen også rekord for tilskuere da 7000 så dobbeltkamp i Trondheim Spektrum.

– Det viser litt av potensial vi har, sier Sivertsen.

I tillegg huskes kampene fra EM i 2020, der Norge slo regjerende verdensmester Frankrike ut i Trondheim.

– Det er de artigste kampene jeg har spilt i karrieren, sier Sagosen.

At pappa Erlend siden i vinter har jobbet i klubben, er selvfølgelig ingen ulempe.

Ni årsverk

– Han er den beste treneren jeg har hatt, sier håndballstjernen fra Charlottenlund.

I 2021 har klubben ni årsverk i staben, i tillegg til spillerne. Dette gjelder administrasjon, markedsansvarlig, kommunikasjon og drift av Kolstad Arena.

– Så vil jeg rose de hundre frivillige som hjelper oss hver kamp, sier Sivertsen.

Sivertsen understreker, slik han tidligere har gjort til Nidaros, at klubben «skal ta trappa og ikke heisen», men som Kolstad-lederen sa til Nidaros sist uke:

– De største klubbene i Europa har budsjett på mellom 70 og 100 millioner. Vi drømmer om å komme opp dit. Før koronaen styrte vi mot tjue millioner i inntekter, sa Sivertsen den gangen.

PS: Landslagsspillere skal kommende uke spille landskamper i Trondheim. Torsdag møter de Danmark, mens Nederland venter lørdag og Frankrike søndag.

Pressekonferansen på Kolstad fant sted 45 minutter før Byåsen tok imot Larvik i Kolstad Arena og timer før avkast i Kolstad - Haslum. Håndballfesten skal dermed være greit rigget søndag.

Kampen ser du her fra klokken 18:00: