Gå til sidens hovedinnhold

Det nye utbruddet vokser: – Det sprer seg lett, det må man virkelig si

Seks nye smittede tirsdag i Trondheim. Alle knyttet til pågående utbrudd.

Kommuneoverlege Tove Røsstad, sier til Nidaros at alle de seks siste tilfellene stammer fra det siste utbruddet i Trondheim.

– Det er enten ansatte på Una/Frati eller familiemedlemmer til personer som allerede har vært smittet, utdyper hun.

Det siste smitteutbruddet startet da besøkende fra Oslo smittet en familie i Trondheim. Smitten spredte seg videre og blant annet til Una Solsiden og Frati i Midtbyen.

Gjester som har vært innom stedene på kritiske tidspunkt har blitt bedt om å teste seg og restaurantene har midlertidig stengt.

– Det er ingen nye gjester som har fått påvist smitte siste døgn, men det gjenstår ennå noen tester i slutten av karanteneperioden. Vi har derfor ikke fasiten ennå, sier Røsstad.

Ikke fått svar på prøvene

Videre forteller hun at kommunen ikke har fått svar på sekvenseringen av viruset, men de mistenker et mutert virus.

– Det sprer seg lett, det må man virkelig si.

Ifølge Røsstad har gjester som har vært innom Una Solsiden den 22. februar blitt smittet, men ingen har så langt fått påvist smitte etter da.

– 24. februar var det en ansatt som var smitteførende. Vedkommende hadde på seg munnbind. Det kan ha berget situasjonen, men vi har ikke helt fasiten ennå.

Totalt har 15 personer testet positivt på viruset i det siste smitteutbruddet i Trondheim.

– Stålkontroll har man ikke, men vi er ikke veldig bekymret. Det er et smittsomt virus som sprer seg både lett og raskt, og det kan dukke opp noen overraskelser, men det jobbes godt på smittesporingsteamet. Det er et grundig stykke arbeid som gjøres og det burde ikke være mye som glipper, sier hun optimistisk. Men noen garanti har vi ikke.

Les også

Se kartet: Her har de smittede vært

Kommentarer til denne saken