(Trønderdebatt)

Splitter klimasaken generasjonene? Er det et nytt generasjonsoppgjør på gang? Og hva må gjøres?

Vi har samlet en gruppe unge trøndere til rundebordsmøte i Stjørdal, og arrangert et stort debattmøte på Rockheim i Trondheim for å pirke i de store spørsmålene i vår tid.

Hør Natur og ungdoms fylkesleder Sofie Lorås diskutere næringslivets ansvar med klubbleder Norske Skog Svein Erik Veie, TrønderEnergi-sjef Ståle Gjersvold og Jernia-direktør Espen Karlsen.

NTNU-professor Tomas Moe Skjølsvold forklarer spenningene som oppstår mellom klimasak, teknologi og demokrati. Ali Zuhair Abdullah fra WildX forteller om ungdom og natur, Olav Engelstad forteller om innovasjon og sirkulærøkonomi, og de to politiske kometene Nora Selnæs (MDG) og Maren Grøthe (Sp) utveksler syn på ungdoms klimaengasjement, før Selnæs og Sivert Bjørnstad (Frp) duellerer om fremtidens klimapolitikk.

I tillegg spørres Jonas Kittelsen fra Extinction Rebellion ut om sivil ulydighet av programleder Bente Engelstad.

Vi får dessuten innslag fra bandet Juno, og utdrag fra vårt oppvarmingsmøte i Stjørdal om klima, ungdom og demokrati med klimaaktivist og slampoet Kirsti Karina Dahl Sæternes fra Namsos, varaordfører Ungdommens bystyre i Trondheim Zaineb Abdulstar, ungdomssekretær i LO Trøndelag Martin Morken fra Røros, AUF-er Gjermund Gorset fra Trondheim, med flere.

Debattene om Norges fremtid er et samarbeid mellom Stiftelsen Fritt Ord, Amedia, Ferd og Forskningsrådet, og denne debatten er et samarbeid med Trønderdebatt, Trønder-Avisa og Nidaros.