Gå til sidens hovedinnhold

Det har aldri blitt gjort før og nå får prosjektet 150.000 kroner

Nytt prosjekt får 150.000 kroner.

Mange videregående skoler i Trøndelag har sterk tradisjon for russerevy, men det å samle disse til en felles revyforestilling har aldri før blitt gjort – før nå.

Sparebankstiftelsen SMN har gitt tiltaket 150.000 kroner og den 17. april inntar «Trøndersk skolerevymesterskap» Turneteateret i Verdal.

Unge revygrupper fra Rørvik i nord til Trondheim i sør står på samme scene og selv om de ikke får mingle mellom kohortene under arrangementet, så håper fagansvarlig i Norsk Revy, Pål Hasselvold, at dette møtepunktet skal gi entusiasme til videre engasjement i revysjangeren, skriver Norsk Revy i en pressemelding.

«Det er veldig viktig for oss at vi kan etablere et revynettverk hvor ungdommene kan inspirere, konkurrere og utveksle erfaringer med hverandre. Det er nettopp disse ungdommene som er framtida for revysjangeren», sier Hasselvold i pressemeldingen.

Forestillingen var planlagt for våren 2020, men måtte som de fleste andre revyforestillinger utsettes på grunn av korona.

Støtten fra SMN har gjort det mulig å realisere prosjektet og en av revygruppene vil få «Trøndersk skolerevystipend» på kr 10.000.

«Vi i Sparebankstiftelsen SMN deler årlig ut betydelige beløp til gode samfunnsmessige formål i Midt-Norge. I 2020 valgte vi å støtte kunst og kultursektoren da vi erfarte spesielt store utfordringer på dette området pga. Koronapandemien. Vi er glade for å kunne gi et bidrag til Norsk Revys satsing mot ungdommene som bruker tid på russerevyene rundt omkring i landsdelen», sier styremedlem Olav Sem Austmo i stiftelsen i meldingen.

Daglig leder i Norsk Revy, Ina Dahl, håper dette er starten på en tradisjon.

«Vi i Norsk Revy håper at dette er starten på en årlig tradisjon, der de unge russerevygruppene møtes og utvikler sin revyinteresse videre», sier hun i meldingen.

Kommentarer til denne saken