Kun få måneder etter sist gang dashbord-kameraet til Silje Åstum Hildrum fanget en nestenulykke på film, har hun og ektemannen igjen vært i en skummel hendelse på Bynesveien onsdag.

Denne gangen var det en buss som kom imot dem i feil kjørefelt.

– Vi var på vei til et ærend, og da kjører vi Bynesveien fra Trolla. Det var glatt ute, så heldigvis kjørte vi sakte. I 60-sonen holdt vi kanskje 40-50 kilometer i timen, innleder Hildrum over telefonen med Nidaros onsdag kveld.

– Plutselig så vi at bussen lå i motsatt kjørefelt og var på vei mot oss. Den kjørte forbi en syklist midt i svingen og jeg måtte bare bråbremse igjen.

I videoen, som du kan se under, ser det ut til å gå bra med alle parter. Bussen klarte å svinge inn i riktig igjen – foran syklisten.

Tatt 1. februar 2023 rundt klokken 16.30. Video: Privat

– Hadde ikke vi klart å stoppe, så hadde enten bussen krasjet i oss – eller kjørt på syklisten. Det er helt sinnssykt. Det kunne gått skikkelig galt, sier Hildrum.

– Forbannet

Hun innrømmer at hun sto på fløyta idet hun oppdaget bussen som var på vei mot dem.

– Jeg ble forbannet. Vi hadde barna i bilen også, så da kjenner jeg at jeg blir ekstra redd. Bussjåføren tok et skikkelig dårlig valg.

Nidaros har vært i kontakt med AtB som henviser til bussoperatøren. Det er Tide Buss AS som er operatør på 21-linjen til Trolla.

Øystein Gullaksen, regionsjef for Tide Buss Midt og Nord-Norge, har fått se videoen, og svarer Nidaros på e-post sent onsdag kveld.

I e-posten skriver regionsjefen at han ikke har fått sjekket detaljene i det som det er referert til i saken, så Tide uttaler seg foreløpig på generelt grunnlag:

– Vi kjenner til at dette er et utfordrende område, spesielt på vinterstid. Det har vært flere hendelser der og sjåførene er blitt informert til stadighet om at man må være ekstra varsom ved kjøring her, skriver Gullaksen.

Fulgt opp med sjåføren

Han skriver videre at hendelser som avviker fra normal drift skal rapporteres internt.

– Deretter blir det tatt en vurdering om det kreves oppfølgning av nærmeste leder og/eller instruktør. Vi har et godt oppfølgningsløp for sjåfører der det er nødvendig, hvor formålet er sikker adferd i trafikken.

Tide har torsdag sett nærmere på saken.

– Hendelsen i går på Trolla er fulgt opp med aktuell sjåfør. Vi er glad for sjåfør i motgående retning var oppmerksom på hva som var i ferd med å skje og unngikk sammenstøt, skriver Gullaksen til Nidaros torsdag formiddag.

Krever gang og sykkelvei

I september i fjor var også Nidaros i kontakt med Hildrum. Da holdt det på å gå galt på vei tilbake til Trolla fra Ila da en lastebil la seg over i motgående kjørefelt, midt i en sving da han skulle passere en syklist.

Den gang etterlyste Hildrum en sykkelvei på strekningen mellom Trolla og Ila. Det mener hun fortsatt er gjeldende.

– Noe må gjøres, det må bli en gang- og sykkelsti her. Det er kjempefarlig slik det er nå, sier Hildrum i dag.

Etter to nestenulykker, som begge involverer forbikjøring av syklister på Bynesveien, krever Trolla-beboeren sykkelsti på denne strekningen: