«Det at forståsegpåere i Oslo er skuffet over Rosenborgs valg av styreleder, kan både Rosenborg og folk i Trondheim se bort fra»

Ivar Koteng på årsmøte

Ivar Koteng på årsmøte Foto:

Av

Det er et tydelig bevis på at Rosenborg har tatt en riktig avgjørelse.

DEL

KommentarVGs kommentator Leif Welhaven virker både irritert og indignert over at Rosenborg har gjenvalgt Ivar Koteng som ny styreleder.

- Nå har den svært godt voksne, mannsdominerte forsamlingen som utgjør årsmøtet i Rosenborg Ballklub, dessverre sluttet seg inn i rekken av idrettsaktører som velger mer av det de har fremfor hva de kunne ha fått.

Og:

«For Lerkendal-klubbens veterandominerte medlemmer er det visst konservering og konservatisme som råder, tilsynelatende nærmest på autopilot», er blant frasene i det sure oppgulpet fra hovedstaden.

Det at forståsegpåere i Oslo er skuffet over Rosenborgs valg av styreleder, kan både Rosenborg og folk i Trondheim rett og slett bare se bort fra.

Et forsøk på å fremstille det som noen få gamle, konservative pamper samlet i et rom for å konservere det gamle, er så feil som man kan få det.

Et oppmøte på nesten tre ganger det som har vært de siste årene sier nemlig noe om engasjementet blant medlemmene. Det er nå tross alt de som utgjør klubben, og ikke kommentariatet i Akersgata.

Og kanskje ikke Welhaven fikk med seg at en nesten enstemmig forsamling i samme årsmøte gikk inn for en fremtidsrettet kvinnesatsing i Rosenborg?

Også Ståle Gjersvold kunne sikkert vært en god kandidat som Rosenborg-styreleder, men når Ivar Koteng hadde lyst og motivasjon til å fortsette, samt at et flertall av årsmøtet ønsket han, så er det en avgjørelse tatt i god demokratisk ånd, som også utenforstående i Oslo uten særlig innsikt i det indre liv i Rosenborg, må kunne ha respekt for.

Ivar Koteng har stått i mange stormer som Rosenborg-styreleder. Mange vil sikkert mene at han har gjort noen feil på veien, men sannheten er at det store bildet viser at under Koteng har Rosenborg hatt gode resultater, både sportslig og økonomisk. Han har vært en tydelig styreleder som har håndtert mange svært krevende situasjoner.

Så er det noen valg som kan diskuteres, blant annet sparkingen av Kåre Ingebrigtsen. Det virket både merkelig og forhastet da det skjedde. Men det er på ingen måte Koteng alene som har tatt disse beslutningene. Han får gode skussmål fra sine nærmeste i styret som en lydhør og god leder. Det har helt sikkert betydd mye for beslutningen.

Og når den levende legenden Nils Arne Eggen flagget så tydelig støtte til Koteng som han gjorde i årsmøtet torsdag kveld, så måtte det bli slik. I det øyeblikket han entret talerstolen, var egentlig utfallet gitt.

Eggens viktigste argument var kontinuiteten, som er så viktig for klubben i den situasjonen man står oppe i. Det er det vanskelig å være uenig i. Noen må representere stabiliteten, i en tid hvor det er ekstremt viktig å gjenreise klubben sportslig etter en vanskelig sesong.

Med sin erfaring både fra Rosenborg og næringslivet, tyder mye på at Ivar Koteng er rett mann for å fortsette i jobben. Når også andre sentrale medlemmer i styret mener det samme, i tillegg til at flertallet av medlemmene har stemt han frem, er det egentlig ikke så mye mer å diskutere.

At folk i Oslo er skuffet over det, er et tydelig bevis på at Rosenborg har tatt en riktig avgjørelse.

Skriv innlegg på Trønderdebatt.no «

Bli med i debatten i Trøndelag!

Artikkeltags