– Bygget er tett, godt og varmt og vi er fornøyde på alle måter, sier Ole Petter Ustad, leder for forebyggende- og patruljeseksjonen i politiet.

I mai 2020 tok Eiendomsselskapet Koteng Eiendom AS første spadetak i Johan Tillers vei 1, hvor den nye politistasjonen bygges. Denne uken har politiet på Heimdal vært med på befaringen.

Ustad forteller til Nidaros at de er svært fornøyde med utbyggerne og at det virker som at de leverer et kvalitetsbygg.

Koteng Eiendom er i rute med prosjektet, og Ustad har tro på at de får flyttet inn i uke 42, slik som planlagt.

Nedleggelsen av flere lensmannskontor i Gauldal politidistrikt, som politistasjonen på Heimdal er en del av, har ført til plassmangel. Dette gjør at politiet på Heimdal i dag er fordelt på to lokaler.

Ustad forteller at de lokalene de har i dag, ikke er tilpasset dagens krav og at det går utover samarbeidet på tvers av fagområdene. For eksempel har de ikke garasje til bilene sine, noe som Ustad sier er svært upraktisk.

– Vi ser frem til å få samlet alle i samme bygg. Det har mye å si for samarbeidet internt og kanskje spesielt for de som jobber operativt i forhold til å ha et bygg som er tilpasset arbeidshverdagen. forteller Ustad

Selv om det er for tidlig i prosessen til å si akkurat hvordan det vil se ut fikk Ustad og de andre som var med på befaringen kjenne på romfølelsen nå når veggene står.

– Det var veldig artig å få være med og vi storgleder oss, sier Ustad, tydelig fornøyd.