LERKENDAL: 3–0 ble sluttresultatet mot Barcelona som i fjor vant Mesterligaen mot Chelsea.

En kamp hvor resultatet betyr «nada», for å ta det på gjestenes språk. Her var det lærdom, motivasjon og det å ha det morsomt som sto aller mest i fokus for Rosenborg.

Barcelona kom med landslagsspiller på landslagsspiller og styrte det meste av det som foregikk utpå Lerkendal-gresset, men 3–0 er ingen skam for jentene som opprinnelig spiller på Lade.

– De har verdensstjerner i flere ledd, så kommer vi med unge jenter fra Ålen, Rennebu og Steinkjer, sier RBK-trener Steinar Lein til Nidaros etter kampen.

Mange viste seg fram

Treneren vet imidlertid smertelig godt at spillerne hans fort kan forsvinne.

– Når de presterer sånn som mot Barcelona, så vet vi jo at vi ikke kommer til å ha enkelte spillere i evig tid, men vi ønsker å ha de her så lenge som mulig – også bidrar vi til deres utvikling så de er klare for utlandet når den tid kommer, fortsetter treneren.

Og det er flere Rosenborg-spillere som får ros fra Barcelona-leiren. Caroline Graham Hansen trekker fram Julie Blakstads prestasjon. Rosenborg-vingen har vært én av trøndernes beste spiller så langt og skuffet heller ikke mot «Blaugrana».

– Julie (Brakstad) var veldig god mot oss. Hun prøver hele tiden og markerte seg. Det samme gjorde Ina (Vårhus). Hun hadde tre-fire kjempetaklinger. Det må de bare fortsette med, sier landslagsspilleren.

- Må bli bedre

Men legger til at det er noen hakk opp fra Rosenborg til nettopp Barcelona:

– Fotball avgjøres i begge bokser. De scorer ikke og vi scorer tre. Det høres så enkelt ut, samtidig som at det er det vanskeligste i fotballen.

Det var én spiller som ikke ble trukket fram av Graham Hansen eller debutant Fridolina Rolfo, som også roste Rosenborgs forsvarsspill. Nemlig sisteskanse Kristine Nøstmo.

28-åringen ble kåret til RBKs beste spiller av en lokal jury, med rette. Da hun til slutt måtte kapitulere etter 40 minutter, hadde hun allerede vartet opp med flere mesterlige redninger.

– Det var nok å gjøre i dag ...

– Men herregud. Det var gøy da! En flott stadion, masse folk og en god motstander, sier Nøstmo som ikke hadde tenkt tanken på Vålerenga når Nidaros spør om det.

For også den kampen skal spilles på Lerkendal allerede neste helg.

– Kampene kommer så tett ja. Jeg håper vi tar med oss prestasjonen her neste helg. Nå har vi fått en god opplevelse, for resultatet betyr ingenting og vi har fått kjent på gressmatten igjen, sier hun avslutningsvis.