– Dagen etter ble det tatt opp trening. «Hva faen skjedde?» spurte de. Det ble mye latter, sier Tom André Tungesvik og ler.

21-åringen fra Grimstad flyttet til Trondheim i sommer for å studere til å bli barnehagelærer. For to uker siden fant den tidligere Express-spilleren seg et lag å spille på i trøndersk breddefotball.

Dronning Maud-studenten ble «bohem» i Kolstad og kom inn som innbytter i mandagens kamp mot Rosenborg 2.

Gikk i bakken

Rosenborg 2, som etter en svak periode nå har vunnet fire av sine fem siste kamper. Mandag hadde de også med seg Adrian Pereira ned på toerlaget. Der skulle siddisen bidra med sine styrker og sitt sympatiske vesen i Norsk Tipping-ligaen.

– Han er en bra spiller, jeg legger ikke skjul på det, sier Tungesvik, som raskt endte i disputt med den tidligere U21-landslagsspilleren.

Mot slutten av kampen dyttet Tungesvik den tidligere Viking- og Paok-spilleren i bakken. Pereira gikk rett i bakken.

– Komisk, sier Tungesvik, men erkjenner:

– Jeg har respekt for han, for det er jeg som skaper situasjonen og jeg forstår at han vil ha reaksjon av dommeren. Det er også uakseptabelt av meg, sier Kolstad-spilleren.

Her renner det over for Tom André Tungesvik, som irriterte seg over Adrian Pereira på Rosenborg 2.

– Ble ganske irritert

Han har også en annen forklaring på saken:

– Det som man ikke ser på klippet, er at da jeg skulle ta et løp inn i boksen tidligere, så satte han skulderen i meg. Jeg ble ganske irritert, jeg tror det hadde mye å si for at jeg reagerte slik, sier Tungesvik.

– Jeg tar selvkritikk, for dette var ikke en del av spillet og jeg pleier aldri å la folk komme under huden slik. Det ble meldt en del på hverandre, så det bygget seg opp, sier Kolstad-spilleren.

– Hva sa dere til hverandre?

– Vet du, det er så mange som har spurt, så jeg skulle ønske jeg husket det!

Adrian Pereira har ingen kommentar til saken, utover at han til Nidaros kaller situasjonen «løye» (stavangersk for «morsomt»).

RBK 2 vant altså 4-1, etter hat trick av Marius Sivertsen Broholm. I tillegg scoret Oliver Holden for toerlaget, mens Shan Beyene scoret Kolstads mål.

Spennende byderby i helga

Etter 21 kamper er RBK-rekruttene nummer seks på tabellen – fem poeng bak Kolstad på femteplass. Fem runder gjenstår av sesongen.

Lørdag fortsetter høstjakta i 3. divisjon avdeling 5 - eller Norsk Tipping-ligaen som det heter. RBK 2 har bortekamp mot Trygg/Lade klokken 15 lørdag, mens Kolstad tar imot Steinkjer en time senere.

Begge kampene ser du på Nidaros.

Her kan du også se serieleder Junkerens byderby mot Bodø/Glimt 2. Snubler hjemmelaget, kan Byåsen skape en viss spenning i toppen med å slå Nardo i trondheimsderbyet klokken 17 lørdag.