– Det er lenge siden jeg har gledet meg så mye. For meg har det vært vanvittig mye tid med masse trening, lite kamper og moro. Nå er det endelig klart for en offentlig kamp ...

– Nei ... Offentlig kamp. Eh, hva heter det igjen?

Ida Alstad ler, men irriterer seg grønn over at hun roter med ordene.

– Er det offisiell kamp du mener?

– Ja! Offisiell kamp! Det er så lenge siden at jeg har glemt hva det heter nå, flirer Alstad.

Kampen ser du direkte på Nidaros fra klokken 18.00 onsdag:

661 dager

661 dager er det siden hun scoret tre mål i 35-30-seieren over Sola i Trondheim Spektrum. Så ble det VM-pause. Så ballet nedturene på seg i månedene som kom, noe vi kommer tilbake til.

Denne sesongen er hennes 18. som profesjonell håndballspiller. 36-åringen er klar på at dette blir den siste, etter et voksent liv i håndballen. Det har gitt henne utenlandseventyr, OL-gull, landslagsspill og Europa-sesonger med Byåsen.

Nå er det snart slutt.

Les også

«Sinnataggen» Eskil (20) sitt raseri var beryktet: – Det var ekstremt. Jeg var så sint at jeg gikk gråtende av banen

Nedturene

Aller først skal hun nyte den siste sesongen etter noen mørke, mørke år. Fraværene har etter hvert blitt lange for Alstad. Først var det i riktig så positive fortegn, da hun i 2017 var ute med familieforøkelse.

Så smalt det da akillesen røk i januar 2020.

– Jeg har aldri vært skadet så lenge som nå. Det har vært psykisk vondt å miste hele identiteten som håndballspiller, og man føler at man mister miljøet, fortalte hun åpenhjertig i vinter.

Da klubbens fysioterapaut Nina Stiles i februar endelig ga grønt lys og klarering for å kunne spille igjen, kom nedturen bare dagen etter.

– Det var en personlig nedtur. Klargjørelsen jeg hadde ventet på et år kom og dagen etter fant kommunen og landet igjen ut at vi skulle stenge ned, sier Alstad og ler litt av galgenhumoren.

– Mulig jeg var naiv

Mens pandemien utsatte fotballsesongen fra juni til desember i 2020, ble alle innendørsidretter stoppet brått i februar.

– Det er mulig jeg var naiv, men jeg trodde virkelig vi skulle få fullføre sesongen, sier hun.

Alstad er i godt humør før onsdagens hjemmemøte med nyopprykkede Flint fra Tønsberg. En kamp du ser på Nidaros fra klokken 18, i likhet med Kolstads seriepremière mot Bækkelaget en halvtime senere.

– Jeg har snudd dette til noe positivt, for nå er jeg tilbake i enda bedre form. Jeg har kunnet være trygg og ikke stresse med å komme tilbake fort, jeg har kunnet tatt meg god tid, sier Alstad.

– Blomstret på trening

– Selv om det var et slag i trynet, gjaldt det alle andre også. Og laget vårt har hatt en ekstremt god utvikling fra der vi var før jul. Laget holder høy klasse og har utviklet seg. Nå håper jeg alle som har blomstret på trening tar med seg selvtilliten inn i de avgjørende og tellende kampene, sier hun.

Alstad har fått en naturlig opptrapping med cupkamp mot Orkanger og treningskamp mot Charlottenlund.

Nå gjelder det å få to poeng i premièren.

– Vi har bare fått testet oss på trening, men jeg syns vi som lag ser bedre ut enn i fjor. Vi har målsetting rundt femte eller sjetteplass. Så får vi når de offentlige kampene begynner, sier hun med litt selvironi.