SJARMTROLLAN – UTLEIRA 2–2 og HULLØY – UTLEIRA 2-3:

Da Utleira satte kursen nordover for helgetur til Tromsø og Bodø, var det to mål for øye: Å tangere og slå Vegakameratenes 30 kamper lange rekord i kamper uten tap i Eliteserien.

Det klarte Kai Bardals menn. Det var også Bardal som sist hadde rekorden da han var trener i Vegakameratene.

– Det er jo gøy å flytte rekorden ned hit, sier Bardal til Nidaros.

Drama

Men det var slettes ikke uten dramatikk.

Lørdag sikret Simon Johansson 2–2 i siste minutt av bortekampen mot Sjarmtrollan, etter at tromsøværingene hadde snudd ledelsen som Sindre Welo ga gjestene åtte minutter tidligere.

Søndag kom laget under 2–0 da rekorden skulle sikres i egne hender. Bare minuttet senere reduserte Petter Høvik, før hjemmelagets keeper Håvard Joakimsen fikk rødt kort. Erlend Vie ble felt etter å ha rundet keeper og rødkortet var av det klare slaget.

Welo scoret helgens andre mål da han utlignet i det 32. minutt, før Andreas Økland avgjorde i det 37. minutt.

Fikk gode råd

I sluttsekundene fikk Hulløy straffe, som Helge Øie reddet for Utleira, etter å ha fått gode råd hvisket fra tidligere Hulløy-spiller Christopher Moen.

– Antar det var gode råd, det stemte i hvert fall bra, flirer Bardal.

– Det er god motstand. De er veldig ivrige på å ta oss og legger enormt med energi og tenning i det. Samtidig har vi strevet med eget spill i det siste, fortsetter han.

Utleira mangler spillere som Even Kvalvær og Andreas Fossli med langtidsskade, mens også keeperen Sondre Enlid var borte, sammen med Jonas Wiseth og Lars Killingberg.

– Erstatterne gjør en god jobb, så vi sliter oss til det selv om spillet ikke sitter, sier Bardal.

31 uten tap

De regjerende mesterne er nå ubeseiret på 31 kamper og har ikke tapt siden de kollapset mot nettopp Hulløy våren 2019. I fjor gikk de ubeseiret gjennom ligaen.

– Det er en fin rekke, men vi må først og fremst tenke på å vinne serien. Vi har langt igjen til å vinne serien fire år på rad, som Vega gjorde. Vi er heller ikke gode nok for Europa enda, men vi er glad for å vinne kamper mens vi utvikler oss, sier Bardal.

Seriegullet ga de plass i Champions League denne sesongen. Det endte med 0-11-smell hjemme mot nederlandske Hovocubo sist helg.

Freidig imponerte stort i helga og tok to meget sterke borteseiere mot samme motstand. De vant 1–0 mot Hulløy i Bodø lørdag etter matchvinnerscoring av Thomas Rønning, før de hamret Sjarmtrollan hele 6–1 søndag.

Her kan du se høydepunktene fra den dramatiske kampen mellom Hulløya og Utleira

Høydepunktene av Freidigs storseier i Tromsø kan du se her.