HAN HAR GJORT det før og vil garantert gjøre det igjen. Fordi det er sånn han ser på jobben sin. Når laget ikke virker må treneren ta grep. Det erfarte han som spiller.

Fotballtreneren Kjetil Rekdal tar derfor ingen hensyn til enkeltspilleres ego og ømme tær.

Han tar avgjørelser han mener er til lagets beste.

Les også: Kursen han styrer mot nå, er sparken

NOEN GANGER, SOM mot Lillestrøm denne søndagen, kan det synes brutalt om såret stolthet er et tema. Setter man seg selv foran laget og det treneren mener er til lagets beste, vil man alltid føle seg som kollektivets syndebukk når taktiske avgjørelser blir tatt.

Ole Christian Sæter (26) var der på Åråsen, og sånn sett gjorde han seg selv til et offer.

Er det noe arven etter Nils Arne Eggen bør fortelle enhver RBK-spiller, så er det at laget trumfer alt.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

OLE CHRISTIAN SÆTER skjønner det når han får tenkt seg om en gang til. Han spiller i den store ligaen nå, for Norges største fotballklubb. Han er ikke i Nardo, Ranheim eller Ullkisa.

I store klubber er det gjerne store personligheter, og i norsk fotball er Kjetil Rekdal en av de største.

Er det noe han misliker mer enn noe annet, så er det å bli pissa på.

MortenP

Morten Pedersen er fra Vålerenga, Oslo øst. Jobbet freelance i Arbeiderbladet i skoletida. Til Dagbladet i 1986. To perioder som korrespondent for Dagbladet i London. Nettavisen fra 2021. Redaktør og utgiver av fotballmagasinet – 4-4-3 Gatelagmagasinet.

ETTER CUPGULLET MED Aalesund i 2009 innførte Kjetil Rekdal begrepet coaching i verdensklasse. Så fornøyd var han med grepene som ble tatt da Aafk fortsatte å angripe Molde med ti mann, og til slutt vant cupfinalen på straffespark.

Søndag kveld var han ikke like fornøyd, verken med laget sitt eller seg sjøl.

Avgjørelsen om å bytte to spillere fire minutter før pause burde nemlig, ifølge RBK-treneren, vært tatt minst ti minutter før.

Les også: Her lukter det faglig kuppelhue lange veier

SÅNN SETT, OG i hvert fall om du overfører det til Kjetil Rekdals retoriske verden, var det som skjedde på Åråsen coaching i PostNord-klasse. Han så Rosenborg falle sammen etter at Stefano Vecchia hadde gitt dem 1-0. Han gjorde ikke noe med det før Lillestrøm hadde scoret to og snudd kampen i sin favør.

Ei ripe i lakken om du vil - selvpåført og kommunisert til rettighetshaver Discovery uten blygsel.

Da er det verre med han som ikke skjønte hvorfor.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

OLE CHRISTIAN SÆTER er en voksen mann med ni kamper for Rosenborg. Han var ikke voksen da han brøt garderobens kode og snudde ryggen til lagkameratene på Åråsen. Du kan være så uenig og sint du bare vil, men du kan aldri heve deg selv over laget.

Per Ciljan Skjelbred (35) - det brutale spillerbyttets andre offer - har 205 kamper i Bundesliga, 195 kamper for Rosenborg og har båret kapteinsbindet i flere av sine 43 landskamper for Norge.

Han skjønner det.

Les også: Menigheta krever mer enn ett poeng i Bodø

DET ER MANGE spørsmål Rosenborg trenger svar på etter 1-3 på Åråsen. Hvorfor Kjetil Rekdal gjorde som han gjorde er ikke et av dem. Det er trenerens privilegium å gjøre taktiske vurderinger underveis. I tillegg er det jobben hans.

Og skulle du, mot formodning, tro at han gjør det av personlige årsaker, da er det realiteten bare et alternativ i spill.

Klubbskifte.

KJETIL REKDAL GJØR alt for resultatet. På godt og vondt. Det er det fotball handler om for han. Hvordan det skjer er ikke overordnet, selv om hvordan sitter i veggene på Lerkendal.

Det handler om å vinne, nesten for enhver pris.

De som ikke har skjønt det har ikke fulgt med i timen.

Les mer fra Norsk debatt

DET ER MYE som ikke stemmer i Rosenborg. Altfor mye. Et par gode bortekamper på Aspmyra (2-2) og Intility (4-0) er bare dråper i havet for Norges mest ambisiøse klubb.

Kampene mot Odd (1-0, H), Sarpsborg (1-1, B), Strømsgodset (0-3, B), Hamkam (1-1, B) og Haugesund (3-3, H) har avdekket for mange svakheter og problemer.

Hadde det ikke vært for en mann - Stefano Vecchia – ville det som er for dårlig vært riktig ille.