Gå til sidens hovedinnhold

Camilla Stoltenberg søkte på stillingen som NTNU-rektor

Tilbake i 2019 var Folkehelseinstituttets direktør, Camilla Stoltenberg, en av de de anonyme søkerne på stillingen som rektor for NTNU.

NTNU-rektor Anne Borg og UiB-rektor Dag Rune Olsen var to av tre kandidater i finaleheatet til rektorstillingen ved NTNU da den ble utlyst i 2019. På lista var det også én anonym søker.

Folkehelseinstituttets (FHI) direktør, Camilla Stoltenberg, var den tredje aktuelle kandidaten. Det fremkommer av NRK-journalist Lilla Sølhusviks bok om FHI-direktørens erfaringer gjennom pandemien.

I boka skrives det at Stoltenberg ble oppfordret til å søke jobben som rektor, og at hun på tidspunktet var klar for nye utfordringer. I finaleheatet valgte hun derimot å trekke søknaden.

«Hun syntes jobben var spennende, men kom til at lysten ikke var sterk nok. Hun var for engasjert i jobben hun hadde på Folkehelseinstituttet, og følte seg trygg på at hun ville bli værende der», heter det i boka, gjengitt av Universitetsavisa.

Da Anne Borg ble formelt tilsatt som rektor i desember 2019, var viruset som spredte seg i Asia allerede blitt et samtaleemne.

«Da hun trakk søknaden, følte hun seg bare lettet. Hun hadde fortsatt mye ugjort på Folkehelseinstituttet, og følte seg trygg på at hun ville bli værende der. Og nå – når hun satt med koronahåndtering fra veldig tidlig til svært sent på kvelden – tenkte hun at hun kunne ha vært i Trondheim uten å ha noe som helst med dette å gjøre. Hun visste at hun ville ha vært dypt ulykkelig.» heter det i boka om rektorstillingen.

Hittil har rundt 332.000 nordmenn, eller 6 prosent av befolkningen, blitt smittet med koronaviruset, anslås det.

Kommentarer til denne saken