Børven fikk debuten til ingen nytte

Trondheim 20200701. 
Rosenborgs Torgeir Børven i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal Stadion.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Trondheim 20200701. Rosenborgs Torgeir Børven i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto:

Rosenborg ser bedre og bedre ut, men det er fortsatt ikke godt nok.

DEL

Torgeir Børven måtte finne seg i å starte på benken mot Vålerenga på Lerkendal onsdag kveld. Det betydde ingenting, for fra benken fikk han se sine nye lagkamerater ta ledelsen 1–0 etter 20 minutter ved Marius Lundemo.

Han mottok ballen på cirka 25 meter, la ballen til rette og dunket ballen øverst i krysset. Drømmescoring av Lundemo. Fint forarbeid av Emil Konradsen Ceide, men det var Aron Dønnum som takler ballen til Lundemo.

Kampen var jevnspilt i starten, men Bård Finne fikk en gedigen mulighet før minuttet var spilt. Han mottok ballen midt inne på RBK sin halvdel, forserte framover og driblet det som var av RBK-spillere, før han alene med André Hansen lobbet ballen over. Der burde Vålerenga tatt ledelsen. RBK-spillerne er rasende på dommer Kai Erik Steen fordi de ikke fikk frispark i situasjonen før.

Even Hovland scoret 1–1 målet borte mot Brann. Etter sju minutter holdt han på å score 1–0. En godt slått corner fra Pål André Helland fant hodet til Hovland, som styrte ballen i stolpen.

Kampen vippet fram og tilbake midtveis i første omgang. Ingen av lagene klarte å ta skikkelig tak i kampen. Tidligere RBK-er Matthías Vilhjálmsson var nære på å redusere før det var spilt 40 minutter. På innlegg fra Christian Borchgrevink headet han like til side for mål.

Midlertidig RBK-trener Trond Henriksen var litt kritisk i pausen:

– Vi vil presse dem høyt, men vi har slitt enkelte ganger og latt dem komme inn på sentralen. Vi må fortsette å være aggressive, og så må vi luke vekk de dumme feilene som vi har gjort og som har skapt sjanser for dem, sier han til Eurosport.

Etter 62 minutter kom byttet RBK-fansen trolig hadde ønsket fra første minutt. Torgeir Børven ble byttet inn for en svak Dino Islamovic. Inn kom også Edvard Tagseth.

Rosenborg slapp seg mer bakpå i andre omgang. Vålerenga fikk mye rom å boltre seg på, men slet med å true André Hansen i stor grad.

Til slutt fikk de uttelling. Etter 78 minutter fikk Vålerenga corner. Rosenborg fikk ikke klarert, og etter litt klabb og babb i feltet fikk Ivan Näsberg ballen i mål.

RBK prøvde seg framover i sluttminuttene, men til uten nytte. Det endte 1–1 på Lerkendal.

Artikkeltags