– Mange kjøpeklare på boligjakt og mange nye boliger for salg gav høyt tempo og førte til at de fleste boligene som ble lagt ut for salg i mai fant nye eiere i løpet av bare et par uker, skriver Jan Håvard Valstad, leder strategi og analyse i Eiendomsmegler1 i en pressemelding.

Han kommenterer boligprisveksten, som Eiendom Norge fører statistikk over.

Boligprisene i Trondheim steg med 0,5 prosent i mai, ifølge Eiendom Norge. Det skjer etter at 617 boliger ble solgt. Medianprisen på boliger er nå 3.625.000 kroner, opplyser Eiendom Norge.

8,8 prosent flere boliger ble solgt i mai i år, sammenlignet med i fjor.

Det er svakere sammenlignet med Oslo (1,6 prosent stigning) og Stavanger (0,8 prosent stigning), men tilsvarende som i Bergen.

Flere boliger til salgs

– Etter fire måneder med får boliger for salg og en krevende situasjon for mange på boligjakt kom det endelig flere boliger for salg i mai, skriver Valstad i Eiendomsmegler1.

Det har i mai blitt lagt ut 689 boliger for salg i Trondheim. Det er 13,3 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2021. Hittil i år er det blitt lagt ut 2518 boliger til salgs. Det er 5,3 prosent færre sammenliknet med tilsvarende periode i fjor, opplyser Eiendom Norge.

– 77 prosent av boligsalgene sist måned var leiligheter, og vi ser at både studenter som allerede er i byen og nye studenter nå er ivrige etter å sikre seg egen bolig. I tider med stigende boligpriser – slik vi har sett de siste par årene – ser vi også at foreldre til studentene gjerne er minst like ivrige som barna for å få kjøpt leilighet for studietiden, og det fører nå til bra etterspørsel etter sentralt beliggende leiligheter i prissjiktet fra to til fire millioner, skriver Valstad.

2.342 solgte boliger

Det siste året har prisene i Trondheim steget med 7,6 prosent.

Hittil i år er det solgt 2.342 boliger i Trondheim. Det er 10,5 prosent færre sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Og om framtida, skriver Valstad i Eiendomsmegler1 dette:

– Juni har også startet med høyt tempo og mange boligsalg, så mye tyder på at det også vil bli en bra måned for de som skal selge bolig i Trondheim før sommeren.