Kun to og en halv dag tok det fra Nidaros omtalte at Highasakite kommer tilbake til Trondheim, til alle de 1.700 billettene var revet bort.

– Det er ny rekord, aldri før har vi solgt ut Tapperiet så raskt, forteller Stian Vanebo i Trondheim Stage.

– Billettsalg i dette tempoet er helt unikt. Det er ikke mange band og artister som opplever det, spesielt ikke i 2022, sier bandets bookingagent, Eirik Søreide fra Polar Artist, i en e-post til Nidaros.

I dagene etter konserten ble utsolgt, var Vanebo en travel mann.

– Jeg ble nedringt av folk som hadde panikk for at de ikke fikk tak i billetter fordi de ikke hadde «fulgt med i timen», sier Vanebo.

To konserter på én dag

Nå får de uten billett en ny mulighet.

– Da sjokket hadde lagt seg over å være utsolgt, satte vi oss ned og tenkte: «Søren, vi kjører på men en ekstrakonsert», sier Vanebo til Nidaros.

Konserten vil bli avholdt samme dag som den opprinnelige, 12. november.

Den vil avholdes litt tidligere på kvelden – med tre timers mellomrom. Det gjør også at den opprinnelige konserten endrer starttidspunkt. Konsertene vil nå avholdes klokken 18 og klokken 21.

Arrangementet vil ha fri aldersgrense.

– Magisk

Det er ikke lenge siden Highasakite sist besøkte Trondheim. Da under Neon-festivalen i juni, hvor de spilte for rundt 18.000 publikummere.

– Det er kun tre måneder siden de spilte her og de er vel nå på tidenes andre store «peak», mener Vanebo.

– Det skjer mye rundt dem når de selger så mange billetter i en by på så kort tid. Det er nesten litt magisk.

Highasakite forteller selv at de var svært spente på etterspørselen og at de nå er overveldet over responsen i Trondheim.

– Vi var spente på om folk var sultne på konserter etter pandemi og festivalsommer, men det har gått over all forventning. De fleste konsertene ble utsolgt med en gang, og vi synes det er spesielt gledelig å kunne annonsere ekstrakonsert i Trondheim – byen som alltid har vært så viktig for oss, sier bandet i en e-post til Nidaros.