Birger Meling er solgt til Frankrike

Birger Meling går fra Rosenborg og til den franske klubben Nîmes.

Birger Meling går fra Rosenborg og til den franske klubben Nîmes. Foto:

Etter lang tids spekulasjoner er det nå bekreftet at Birger Meling forlater Rosenborg.

DEL

Det bekrefter den franske klubben på Twitter.

Som Nidaros meldte lørdag formiddag, er det nå bekreftet at Birger Meling forlater Rosenborg. Han har signert en treårskontrakt med den franske klubben som så vidt berget plassen i Ligue 1.

Backen selv har hele veien vært ordknapp om ryktene, som da han ble konfrontert med ryktene i juni. Kontrakten til Meling går ut ved årsskiftet RBK har lenge vært klar over at Meling kom til å bli solgt i sommer.

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Rosenborg og det har gått så å si akkurat slik jeg håpet på. Jeg har fått være med på å lære med å vinne og det har vært en helt fantastisk opplevelse å være med på seriegull, cupgull og spille i Europa. Det er en tid jeg kommer til å se tilbake på med gode minner for resten av livet, sier Birger Meling til RBK.no.

Nidaros skrev allerede 10. juni at Meling nærmet seg en fransk klubb.

Rosenborg har ikke hentet inn en erstatter for Meling. I stedet har de valgt å omskolere Anders Trondsen til venstreback.

Meling startet to kamper og fikk ett innhopp i 2020-sesongen for Rosenborg. I sin siste kamp for trønderne fikk han direkte rødt kort etter en tøff takling på Bodø/Glimts Jens Petter Hauge.

I RBK ble det to seriegull og et cupgull på 129 kamper fra han signerte for klubben i februar 2017. Han har også elleve landskamper for Norge.

Artikkeltags