Det var søndag formiddag at politiet var på en adresse i Trondheim sentrum. Søndag morgen hadde politiet fått flere festrelaterte klager fra naboer.

En person er pågrepet og siktet av politiet etter hendelsen.

– Det var utgangspunktet, en typisk melding man kan få søndag morgen, så er det undersøkelsene på stedet som gir grunnlag for å starte etterforskning, dermed ransakelse og pågripelse av personen, sa jourhavende jurist Ole Andreas Aftret i Trøndelag politidistrikt til Nidaros søndag.

LES OGSÅ: Feststøy utløste politiaksjon: – Utelukker ikke flere pågripelser

Synlige våpen

I en pressemelding mandag skriver politiet at på grunnlag av opplysningene som politiet fikk under innledende undersøkelser, ble det iverksatt etterforsking.

Det er beslaglagt et større antall våpen av ulik karakter på adressen, skriver politiet. Det skal også være gjort funn av mindre mengder narkotika.

Politiadvokat Ole Andreas Aftret, sier til Nidaros at den siktede er en mann i 40-årene.

– I utgangspunktet rykket vi ut i forbindelse med feststøy. Vi fatter mistanke om oppbevaring av narkotika ganske fort, også tar våpen oppmerksomheten vår ganske tidlig i det vi går inn. Når vi nøster mer, kommer det med seksuelle overgrep frem. Dette ble personen siktet for først i går kveld, sier Aftret.

– Når det kommer til våpen, så går det på uforsvarlig oppbevaring. De var synlige for patruljen da de gikk inn i huset, sier han.


Gjort flere beslag

«På bakgrunn av de beviser som ble sikret ble det senere reist siktelse for to tilfeller av voldtekt til samleie», skriver politiet i pressemeldingen.

– Det dreier seg om to ulike fornærmede og hendelsene skal ha funnet sted til ulike tidspunkt. Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke utelukke at siktelsen vil utvides, hverken overfor de fornærmede som saken nå gjelder eller ved at den utvides til også å gjelde straffbare forhold overfor andre. Saken etterforskes bredt, og det jobbes aktivt med flere ulike hypoteser, sier politiadvokat Ole Andreas Aftret i pressemeldingen.

Ifølge Aftret skal den første voldtekten ha skjedd natt til søndag. Han ønsker ikke å gå nærmere inn på når den andre voldtekten mannen er siktet for, skal være begått.

Begge de fornærmede er kvinner, bekrefter politiadvokaten.

– Per nå kan vi ikke utelukke at det er flere enn to fornærmede i saken. Dette er et sentralt tema videre i etterforskningen. Det er tatt beslag i flere gjenstander som gir oss et godt utgangspunkt i videre etterforskning.

Etterforsker bredt

Siden søndag er flere vitner avhørt og det er gjort en rekke tekniske etterforskningsskritt.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet i pressemeldingen å gå inn på hva vitner, siktede eller fornærmede har forklart til politiet, eller øvrige funn.

Aftret sier til Nidaros at politiet jobber med en årstedsundersøkelse av huset i dag.

– Så får vi bare se hvor det leder oss.

Siktede vil fremstilles for fengsling i Trøndelag tingrett tirsdag.

Deltok i avhør

Kolbjørn Lium, mannens forvarer, bekrefter at han søndag var med under et avhør av siktede søndag kveld.

Lium ønsker ikke å gå inn på hva mannen skal ha forklart om hendelsen.

– Erkjenner din klient straffskyld?

– Det er så langt ikke behandlet, sier forsvareren, som ble koblet inn i saken i går, tidlig ettermiddag.

– Hva vi gjør videre, er ennå ikke avklart. Om det blir ytterligere avhør i dag, det vet jeg ikke.

Vibeke Meland er oppført som bistandsadvokat for den ene fornærmede kvinnen.

– Jeg har ennå ikke vært i direkte kontakt med henne. Jeg har nettopp fått oppdraget, sier Meland mandag morgen.