Det er tre og en halv måned siden en mann i 40-årene ble pågrepet og siktet for flere voldtekter. Siden den gangen har voldtektssiktelsen blitt utvidet med flere kvinner.

Han har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet, og i slutten av juni ble fengslingsperioden utvidet med ytterligere fire uker.

Nå vil politiet be om forlengelse.

– Det er ikke noe nytt i saken siden forrige fengslingsmøte, men vi får se om siktelsene blir endret før torsdagens møte, sier politiadvokat Ole Andreas Aftret.

Han ønsker ikke å utdype på hvordan måte siktelsene kan bli endret.

– Vi tar en gjennomgang av materialet hele tiden og ser på om det er endringer som bør gjøres, sier han.

Mange navn på listen

Det var tidlig søndag, 10. april at politiet fikk meldinger om feststøy fra en adresse i Trondheim sentrum. Politiet aksjonerte mot boligen, hvor det ble gjort beslag av flere våpen. En mann i 40-årene ble samme dag siktet for to voldtekter. En av dem skal ha skjedd samme natt.

To dager senere ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Underveis ble det etterforsket nye siktelser og flere, både nye og eldre anmeldelser fra fornærmede som mener å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Det er nå totalt 14 forhold mannen har status som mistenkt i, og det er til sammen elleve ulike fornærmede kvinner. I fem av sakene er han siktet for voldtekter, hvorav fire er voldtekt til samleie.

De fleste fornærmede er kvinner i 20-årene.

– Vi jobber nå med å innhente og gjennomgå opplysninger vi har. Det er et stort bevismateriale og mange folk på listen over folk som vi ønsker å snakke med, sier politiadvokat Aftret og tilføyer:

– Det er såpass mange navn på listen at vi må prioritere hardt.

– I voldtektssaker er det ofte slik at det ikke finnes vitner, gjør det jobben vanskeligere for politiets etterforskning?

– Jeg har ikke sagt at det er situasjonen her. Vi har et bevismateriale vi sitter på. I tillegg har vi en fornærmede i hver sak som hevder seg utsatt, også har vi andre som supplerer det, svarer Aftret.

Nekter skyld

Den siktede mannen har hele tiden nektet straffskyld for anklagene. Også under forrige rettsmøte nektet han for samtlige forhold han er siktet for, bortsett fra oppbevaring av narkotika og for å ha oppbevart våpen ulovlig. Sistnevnte erkjenner han delvis straffskyld for.

En av mannens forsvarere, Erik Vatne, sa da til Nidaros at hans klient stiller seg helt uforstående til forholdene han er anmeldt og siktet for.

– Jeg kommer ikke til å gå nærmere inn på hvorfor han er anmeldt, men han har tidligere gitt en grundig forklaring, både for politiet og for retten, sa Vatne etter rettsmøtet i starten av juli.