Politiet ønsker å varetektsfengsle to personer som ble pågrepet torsdag kveld i fire uker. Det opplyser påtaleansvarlig Bente Bøklepp, som begrunner det med fare for bevisforspillelse.

Begge er siktet for grov kroppsskade etter Lademoen-skytingen natt til torsdag. Fredag klokken 13.00 skal de to, henholdsvis en kvinne og mann i 50-årene, fremstilles for varetektsfengsling.

- Vi gir ikke ytterligere kommentarer før den tid.

To andre personer ble avhørt og løslatt i saken torsdag. De to, en kvinne i 30-årene og mann i 40-årene, er siktet for medvirkning til grov kroppsskade.

Advokat Arve Røli forsvarer mannen i 50-årene som sent torsdag kveld ble pågrepet og siktet for grov kroppsskade. Røli sier til Nidaros at han ikke har fått pratet med sin klient og derfor ikke har noen kommentarer til siktelsen. Hans klient skal ikke ha vært i politiavhør enda.

Christian Wiig forsvarer kvinnen som er siktet for grov kroppsskade. Han opplyser fredag morgen at han skal snakke med sin klient i forkant av fengslingsmøtet.

Forsvarer for kvinnen i 30-årene, Kolbjørn Lium, opplyser at kvinnen som er siktet for medvirkning nekter straffeskyld. Det har ikke lyktes Nidaros å få en kommentar fra forsvareren til mannen som også er siktet for medvirkning.

LES OGSÅ:

Jan Olav ble oppringt av naboene: – Det er jo en neverending story

Har pågrepet begge de etterlyste

Redd nabo: – Det er så skummelt at det gjør at vi vil flytte