Gå til sidens hovedinnhold

Ber idretten skjerpe praksisen: Nye regler fram til 1. februar

Kommunen ber idretten skjerpe praksisen i kommunale anlegg.

Det orienterte kommunaldirektør for kultur og næring, Ola By Rise, om i formannskapet torsdag.

Kommunedirektøren gjennomførte 28. desember et møte med Trøndelag idrettskrets, Idrettsrådet i Trondheim og særkretsene der tiltak knyttet til innstilling av konkurranser ble diskutert. Det skriver kommunen i en pressemelding.

Om smittesituasjonen endrer seg vesentlig i løpet av de nærmeste ukene, vil kommunedirektøren løpende vurdere justeringer. Kommunedirektøren er også i gang med en tilsvarende vurdering for kulturfeltet. Dette er forventet i begynnelsen av januar.

Følgende begrensninger iverksettes i perioden fram til 1.februar 2021:

Det gis ikke adgang til å avholde konkurranser for utøvere over 12 år innendørs i kommunale haller i Trondheim kommune frem til 1.februar. Kommunedirektøren vil sterkt anmode private halleiere og fylkeskommunen om å innføre likelydende føring.

Det åpnes fortsatt for nasjonale kamper/konkurranser innen eliteserien/toppidretten, men da i tråd med de ulike særforbunds strenge føringer. Forutsatt en tilfredsstillende “protokoll” åpnes det for publikum på disse kampene.Kommunedirektøren vil sterkt anmode idretten om ikke å reise ut av Trondheim kommune for å spille kamper med utøvere over 12 år i andre kommuner i regionen fram til 1. februar.

Barn og unge kan fortsatt delta i sin definerte treningsgruppe, i tillegg til å ha 10 sosiale kontakter per uke. Dette forutsetter at gruppestørrelsene satt av de ulike særforbundene eller fastsatt av kommunen for det enkelte anlegg følges. Kommunedirektøren vil sterkt anmode idretten om at utøvere ikke spiller på flere lag, trener eller har andre funksjoner på treninger for andre lag. Sosiale kontakter utover idrett og skole/jobb bør reduseres til det minimale.

Det gis ikke adgang til breddeidrett for voksne over 20 år i kommunale haller fram til 1. februar. Kommunedirektøren vil sterkt anmode private halleiere og fylkeskommunen om å innføre likelydende retningslinjer.

Kommentarer til denne saken