Som Nidaros meldte tidligere torsdag, har Julie Blakstad signert for Manchester City. Det bekrefter Rosenborg kvinner nå på sine nettsider, torsdag ettermiddag.

– Valget falt på Manchester City fordi jeg tror det er gode muligheter for å videreutvikle seg der. Nå har jeg kommet til et punkt i karrieren hvor jeg har lyst å se hvor langt jeg kan nå med fotballen, og jeg tror forholdene ligger svært godt til rette der. Det er høyt nivå på både fasiliteter, støtteapparat og ambisjoner i klubben. Dersom innsatsen og motivasjonen ligger i bunn, tror jeg det er vanskelig å finne unnskyldninger for ikke å utvikle seg, sier Blakstad til eget nettsted.

Nidaros erfarte for to dager siden at Blakstad nærmet seg seg klubben.

– Det blir selvfølgelig veldig trist å forlate Rosenborg. Jeg har hatt to fantastiske sesonger i klubben og ekstremt mye moro sammen med jentene på laget. Både støtteapparatet i klubben og jentene er helt fantastiske. Jeg synes det har vært utrolig gøy å være med å bygge Rosenborg til et topplag, og ambisjonene til klubben fortsetter bare å vokse! Jeg har veldig tro på at laget vil ta ytterligere steg i årene som kommer, sier Blakstad som håper å returnere til Rosenborg en dag.

I følge styreleder i RBK, Ørjan Engen, er overgangen den største fra Toppserien noensinne.

– Vi er veldig fornøyde med at overgangen nå er i boks. Betingelsene og summen som ligger i kontrakten er veldig gode. Dette er den største overgangen fra norsk kvinnefotball noensinne, og begynner vel å nærme seg europeisk rekord også. Det er snakk om en betydelig sum for klubben.

20-åringen var i forrige uke på besøk hos Manchester City, og etter det Nidaros kjenner til var klubbene allerede da enige om en overgang for landslagsspilleren.

Den engelske toppklubben ligger i skrivende stund på 5. plass i hjemlig liga. Blakstad har vært i Rosenborg siden våren 2020 og har siden vært en meget sentral spiller.