Det kom fram da helse- og omsorgsminister Bent Høie og kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja hadde pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Helsedirektoratet har ikke anbefalt dette unntaket. De mener at av hensyn til likebehandling, bør man ikke gi denne typen unntak, men regjeringen har valgt å legge vekt på at dette er det mulig å gjennomføre på en smittevernfaglig forsvarlig måte for dette begrensede antallet kamper som det er snakk om, sier Høie.

Torsdag avanserte RBK med 5-1-seier over Ventspils i en forblåst ettermiddagskamp i Latvia. Nå venter Alanyaspor i neste runde.

Kampen spilles for tomme tribuner klokken 19, torsdag 24. september.

Var usikkert

Rosenborg trakk hjemmekamp i den tredje av i alt fire kvalikrunder, men på grunn av karantenereglene var det lenge uvisst om kampen kunne spilles for tomme tribuner på Lerkendal.

- Selvfølgelig er det veldig greit å få det avklart og det er veldig greit med hjemmekamp, sier RBK-leder Tove Moe Dyrhaug på telefon fra bussen i Latvia.

– Vi har et hardt kampprogram fra før så det er selvfølgelig bra. Det er fordel med hjemmekamp, sier hun.

Store fisker

Om Rosenborg går videre, venter en siste kvalikrunde før et eventuelt gruppespill i høst. Det trekkes fredag ettermiddag.

– Det er noen store fisker i potten, men det viktigste er å få hjemmekamp. Men nå skal vi ta en kamp av gangen, sier Dyrhaug.

RBK har spilt i gruppespillet av Europa League hvert eneste år siden 2017.

Høie svarer slik på spørsmål om han forventer kritikk mot avgjørelsen om å tilrettelegge for internasjonal toppfotball:

– Det er veldig få som har muligheten til å gjennomføre så strenge regler som UEFA-protokollen legger opp til, så jeg opplever ikke at det kommer til å være et stort problem at veldig mange andre ville hatt muligheten til å gjøre det samme. Det vil være noen andre internasjonale idrettsarrangementer i Norge som er planlagt til høsten, der det kanskje kan være mulig å gjennomføre tilsvarende opplegg. De har vi ikke avvist, men jobber videre med. Fotballen var det tidsmessig avgjørende å få et svar på nå.