Daglig leder i Lunderhaugen barnehage AS, Marianne Haagensen, bekrefter i en pressemelding at barnehagen skal legge ned etter 16 år i drift. Ifølge pressemeldingen er det 37 barn i barnehagen.

– Jeg beklager sterkt overfor barna, familiene deres og de fantastiske ansatte i barnehagen at vi ikke har funnet noen måte å sikre fremtiden til barnehagen. Jeg jobber selv som assistent her og ser hver eneste dag hvilken fantastisk jobb alle ansatte gjør for barna. Nå skal jeg gjøre det jeg kan for at prosessen blir så god som mulig for alle berørte parter, sier Haagensen i pressemeldingen.

Ansatte og foreldrene til barna ble denne uken informert om avgjørelsen, heter det videre i pressemeldingen.

«Trondheim kommune er også informert fortløpende om utviklingen. Dermed er arbeidet med å sikre ny barnehageplass til alle barna allerede i gang. Det jobbes nå for å få til en styrt avvikling av barnehagedriften, men eieren kan per i dag ikke gi noen eksakt sluttdato. Driften av barnehagen vil senest være avsluttet til oppstart av nytt barnehageår i august.»

Haagensen peker på at barnehagen har hatt utfordrende økonomi de siste årene. Tall fra Proff.no viser at selskapet har levert resultat før skatt fra 34.000 kroner i pluss til 176.000 kroner i minus de siste fem årene.

– Denne situasjonen ble ytterligere forverret i fjor, delvis på grunn av en stor prisvekst som vi i tilskuddene ikke ville fått kompensasjon for før i 2024. Dermed ser jeg ikke på det som forsvarlig å love plass til nye barn fra nytt barnehageår i august.

Les også

Byttet yrkesretning etter å ha jobbet i barnehagen: – Ble preget av krassheten