Gå til sidens hovedinnhold

Barnefestivalen Juba Juba er avlyst

Forslaget til ny forskrift kom brått mandag morgen, og etter det ble vedtatt mandag ettermiddag ble det umulig å gjennomføre festivalen da formannskapet har vedtatt arrangementsforbud uten unntak.

Arrangørene av Juba Juba har sett seg nødt til å avlyse kun dager før festivalen skulle avholdes 5. -6. juni. Det skriver festivalen på sin egen Facebook-side. Årsaken er harde innstramminger og arrangementsforbud i Trondheim i lys av den nye smittesituasjonen.

– Gjennom dialog med kommuneoverlegen forrige uke har vi fått inntrykk av at vi kunne gjennomføre festivalen som planlagt, men etter det nye utbruddet har vokst ble det klart at det ikke lar seg gjøre, sier daglig leder for festivalen Petter Vågan.

Det har vært et år fylt med usikkerhet og flere festivaler har sett seg nødt til å avlyse. Arrangørene børster av seg støvet og ser framover mot 2022, hvor barn og voksne igjen kan samles på Festningen for årets store happening for de minste.

– Vi vil gjerne takke alle som har vært involvert i festivalen for den store velviljen og kreative fleksibiliteten. Vi skulle gjerne ha klart å fullføre, men ting snur seg fort i den situasjonen vi befinner oss i, sier Vågan.

Billettene som allerede er solgt til årets festival, vil kunne videreføres til Juba Juba 2022.

Kommentarer til denne saken