Aylar Lie gikk på nederlag i rettssak mot Petter Northug

Men hun slipper å betale saksomkostninger.

DEL

NETTAVISEN:Aylar Lie vant ikke fram i sitt søksmål mot Petter Northug for krenkelse av privatlivets fred.

Det kommer fram i en avgjørelse fra Oslo tingrett torsdag. Det var Dagbladet som først meldte om nyheten.

– En viktig dom. Denne avgjørelsen er langt viktigere enn det man kan ha fått inntrykk av gjennom media. Dette handler om retten til sin egen historie, i dette tilfellet retten til å imøtekomme private påstander om en selv som andre har brakt til offentligheten, sier forlegger Jonas Forsang i Strawberry Publishing.

Det var mandag 3. februar at Aylar Lie og Petter Northug møttes til juridisk dyst i Oslo tingrett. Den tidligere glamourmodellen og pokerspilleren Aylar Lie krevde 100 000 kroner fra det tidligere langrennsesset og forlaget Strawberry Publishing.

Selv om Northug og forlaget ble frifunnet i retten må ikke Aylar betale motpartens saksomkostninger.

Hun mener at Northug har krenket privatlivets fred ved å utlevere personlige og sensitive opplysninger om henne.

Et vitne i saken, Lotte Hoel, uttalte til Nettavisen etter rettssaken at hun var sjokkert over innholdet i Northug-boken.

Årsaken til at Aylar mener at Northug har krenket privatlivets fred i boken «Min historie» fra 2018, er at han navnga hvem som hadde gjort Lie gravid høsten 2011. Hun valgte å abortere barnet, noe hun fortalte åpent om i et intervju i magasinet «Det Nye» i mars 2012, men uten å røpe hvem barnefaren var.

Risikerte advokatregning på nær 300.000

I retten ble det også gjort kjent at advokatregningen til Northug og Strawberry kom på 199.000 kroner, for 77 timers jobb. Mens Lies advokatregning er på under halvparten, 91.000 kroner, for 41 timers arbeid.

- Det var en høy sum, kommenterte Elden, da motpartens advokatsalær ble lest opp.

Parten som tapte rettssaken hadde risikert å måtte betale saksomkostningene. Altså risikerte Lie på den ene siden, og Northug og forlaget på den andre, å få en advokatregning på nærmere 300.000 kroner.

Men retten slår altså fast at ingen av partene trenger å punge ut for motpartens advokatutgifter.

Nettavisen har vært i kontakt med Aylar Lie, men hun var ikke kjent med dommen og ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Artikkeltags