Mandag ettermiddag ble det kjent at SV-politiker og bystyrerepresentant, Alida Johanne Domaas (22) har testet positivt på korona.

Politikeren har både vært på møter på rådhuset i Trondheim og i Oslo. Hun er nå i isolasjon i Oslo. Hun vet ikke hvor hun har blitt smittet.

Les også:Politiker i bystyret smittet av korona

Avlyser møter

Som følger av smittetilfellet avlyser ordføreren flere møter.

Ordfører Rita Ottervik (Ap) påpeker overfor Nidaros at det ikke har vært avholdt bystyremøte med en smittet politiker til stede.

– Det pågår nå smittesporing på vanlig måte, men i tillegg er vi føre var og gjør flere ting. Vi avlyser formannskapet tirsdag og utsetter også to andre møter denne uken, sier hun til Nidaros.

Ordføreren ønsker å være føre var.

– Det går melding ut til både bystyrets medlemmer og ansatte på rådhuset i Trondheim om å være spesielt årvåken på symptomer og smitte etter at en representant har vært i et møte på rådhuset. Vi er ekstra føre var og utsetter møter slik at de som er i risikosonen får testet seg.

Hun bekrefter også at andre politikere i Trondheim kommune er satt i karantene som følger av smittetilfellet i SV-gruppa.

– Det er forholdsvis få, uten at jeg har tallet nå. Det var møtefri uke på grunn av høstferien i forrige uke. Så det har vært få som har vært i kontakt med den aktuelle politikeren. Heldigvis.