Mandag kveld opplyser NEON Trondheim at Lewis Capaldi, som skulle opptre under festivalen til helga, ikke kommer til Trondheim grunnet sykdom.

– Helse bør være førsteprioritet for oss alle. Vi ønsker Lewis god bedring og gleder oss til å se han tilbake på scenen i framtiden, skriver NEON.

På Instagram skriver Capaldi at det er en tøff beskjed å komme med, og at det gjør ham vondt, men at man må avlyse alle konserter fram til Glastonbury 24. juni.

«Jeg må ta meg litt tid og hvile og komme meg», skriver han og legger til at tiden fram til neste konsert skal tilbringes med å gjøre «normale ting» sammen med venner og familie.

På Facebook skriver NEON at de jobber på spreng med å finne en erstatter. Det bekrefter også Stein Vanebo i Trondheim Stage.

– Vi fikk beskjeden for bare noen minutter siden, og gikk rett i gang med å forsøke å finne en erstatter, sier Stein Vanebo.

De håper å finne en løsning i løpet av kvelden, forteller han.

– Det har skjedd før at noen har mulighet til å komme på kort varsel og vi håper det skjer igjen, sier han, og legger til at de har noen aktuelle navn de kikker på.

– Vi krysser fingrene og tror det vil ordne seg. Samtidig vet vi at vi har et godt program fra før, så denne artisten er ment å være prikken over i’en, sier Vanebo.

Les hele innlegget til Capaldi her:

Fra før har også Jason Derulo måtte avlyse sin konsert under NEON-festivalen. Det ble klart allerede i slutten av mars.

«Dessverre må vi meddele at Jason Derulo må avlyse sin opptreden på NEON. Vi har forsøkt vårt ytterste å finne en løsning, men det lot seg dessverre ikke gjøre», meldte NEON da.

Til tross for at enkelte stjerner uteblir til helgen, er det en annen «kjenning» som dukker opp: Nemlig sola. Til helga er det nemlig meldt sommer i Trondheim: