Flere kilder bekreftet til Nettavisen tidligere denne uken at Rosenborg og Hammarby var enige om en overgang for Vagić.

Ifølge Nettavisens opplysninger kommer 22-åringen til å bli solgt til den svenske storklubben. Han er nå på plass i Stockholm og har lørdag formiddag gjennomført den medisinske testen.

Om ikke noe uforutsett skjer og han består den medisinske testen skriver Vagić under på en langtidskontrakt med Hammarby.

Syv millioner

Kun ett år etter Rosenborg kjøpte svensken selger de han for mer enn de kjøpte han for. Rosenborg betalte nemlig fem millioner kroner for Vagić i fjor da han ble hentet fra Malmö. Det skal ha vært klausuler som kunne gjort summen større med tiden.

Etter det Nettavisen forstår skal Rosenborg ha akseptert et bud på syv millioner kroner for 22-åringen. Det har tidligere blitt rapportert, også i Nettavisen, at det også skal ha kommet et bud fra Lech Poznan som skal ha vært på rundt ti millioner kroner.

Ifølge kilder i Rosenborg skal ikke dette stemme. Budet fra polakkene skal ha vært vesentlig lavere enn denne summen.

Vagić har den siste tiden blitt koblet bort fra RBK, og ifølge Nettavisens opplysninger skal spilleren selv ha ønsket seg bort fra klubben. Hovedgrunnen til det skal være at han ønsker å spille sentral midtbane, og ikke midtstopper, som Kjetil Rekdal har brukt ham som.

Ønsker å spille på midtbanen

22-åringen skal lenge ha vurdert en overgang til polske Lech Poznan, men han endte opp med å takke nei til klubben. Også der skal klubben ha ønsket å bruke han som midtstopper, mens han skal ha blitt forespeilet å spille sentral midtbane i Hammarby.

Rosenborg nærmer seg flere overganger inn, blant andre islandske Kristall Máni Ingason, noe som gjør at klubben jobber med å åpne plass på utlendingskvoten. Det skal også være en grunn til at svenske Vagić kan forlate klubben.

Vagić var tidlig denne sesongen fast inventar i Rekdals ellever, men i det siste har det blitt mindre spilletid på svensken.

I 3-3-kampen mot Haugesund i slutten av mai ble han blant annet byttet ut til pause. Det samme skjedde i cupkampen mot Sandnes Ulf i forrige uke.