Astrid S setter i gang med et smell, med refrenget av Pretty, låten hun har med Dagny, som opptrådte i går. Det er andre gang på to dager publikumet får servert samme sang. Gang nummer to produserte nok bedre allsang.

Sist jeg så Astrid S live var på en mindre festival i 2016. Da husker jeg at jeg syntes hun så liten ut, på en allerede ganske liten scene. Kontrasten er ganske stor. Artisten fra Berkåk tar mer plass, i positiv forstand. Og det på en ganske stor scene.

Hit etter hit

Astrid S og apparatet rundt henne har etter hvert blitt et hit-maskineri. Låter som Hurts So Good, Breathe, Marilyn Monroe og Pretty er allment kjent.

Det er i det hele tatt morsomt å se hvor stor variasjon av mennesker som kan låtene godt. Alle typer mennesker synger med full hals. Selv de som aktivt har forsøkt å unngå Astrid S, kan nok mange av låtene vi blir servert.

Hun er både leken og trygg under Can't Forget. Det er veldig kult når hun drar fram gitaren og framfører en låt som enda ikke er sluppet. Foreløpig referert til som I Come First har allerede rukket å gå sin seiersgang på TikTok. At plateselskapet visstnok først skal ha sagt nei til låten er vanskelig å tro. Det er noe av det beste jeg har hørt fra Astrid S.

Vakrest blir det når hun tar det hele ned med Favorite Part of Me. Astrid S er best når stemmen hennes får så mye fokus som overhodet mulig. Hun får tårer i øynene. Denne anmelderen blir også rørt.

Bommer tidvis

Det er ikke noe ekstraordinært ved sceneshowet. Det kan fort bli litt kjedelig å se på, selv om musikken er engasjerende og publikum engasjert. Det er ikke direkte dårlig, men det gir meg ikke veldig mye.

Det når sitt begrensede høydepunkt under Dance Dance Dance, når hun danser oppå en eske som gjennom konserten gradvis har blitt senket fra taket. Pluss en god dose saksofon.

Hun bommer også tidvis på tonene. Det skjer gjerne når hun blir veldig engasjert. Litt ofte går også syngingen over til skriking, før musikken tar av. Det er forståelig at hun blir revet med, for stemningen er god, men det trekker det rent musikalske ned.

Astrid S er definitivt på hjemmebane. Foreldre, bestemor og barndomsvenner befinner seg i publikum. Sola skinner. Folk synger med.

Publikumet har nok nådd sitt sprekeste nivå. Stemningen får soleklart terningkast seks.

Selve konserten var ikke fullt så god.