Åsgeir og Mathilde. Takk. Dere er generasjonen verden har ventet på. Generasjonen som har kommet for å rundjule oss alle

Maria Can, spaltist Nidaros

Maria Can, spaltist Nidaros Foto:

Av
DEL

SpaltistDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi trenger en god del av det, juling. Den bortskjemte bestefarsgenerasjonen Boomers som har brukt opp alt av ressurser, den nihilistiske og tiltaksløse Generasjon X og vår jævla hang til alt som er 90- tallsnostalgi, de alvorstyngede og snusfornuftige millennials.

La oss få høre det.

Boomersene har dere allerede taket på. Deres besteforeldre har hatt et godt liv og fått med seg all nektaren fra samfunnets blomstrende oppgang. Nå har de fete bankkontoer og bruker tiden sin på hytta og sydenturer. De kommer ikke til å stoppe dere, selv med alt mølet de legger ut på Facebook i versaler. Generasjon X kommer til å furte som voksne tenåringer. Disse kjempebabyene som oppfant slacking og debatten-om-debatten.

Ikke hør på noe de sier. Deres best-før-dato var 2001. Etter det har de ikke gått en meter i kampen for noen ting som helst, men fremdeles tror de at de eier total definisjonsmakt. Millennialsgruppa blir vanskeligere. De ble født middelaldrende og har ikke hatt det gøy en eneste dag i hele sitt liv. På tross av et tøft møte med norsk arbeids- og boligmarked har de gått rett fra skolebenken til voksenjobber. De har både spisse albuer og hornbriller. De kommer ikke til å gi dere noe gratis. De blir bare med på aktivisme om den passer på CV-en.

Men ikke la oss. Gi oss en på tygga. Dytt oss ut fra vår hverdagstristesse, mimring over ølkrusene, Twitter-krangling og nostalgirunk i middelklassens varme hi. Dere har rett, og dere har overtaket.

Vi kommer uansett til å være så opptatt med å slå knute på oss selv i metadebatten at vi ikke ser det første slaget falle.

Skriv innlegg på Trønderdebatt.no «

Bli med i debatten i Trøndelag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken