Gå til sidens hovedinnhold

Arianna hedres for arbeid i utlandet: – Veldig hyggelig å bli verdsatt av hjemlandet mitt

Trondheims-ansatte Arianna Minoretti hedres for sin innsats i Italia.

Arianna Minoretti fra Statens vegvesen er tildelt æresbetegnelsen «Ridder av Italias Stjerneorden» for sitt arbeid i utlandet. Det melder Statens vegvesen i en pressemelding til Nidaros.

Selv tar ridderen utmerkelsen med knusende ro og er nøye med å påpeke at hun betrakter seg selv som en ambassadør for Statens vegvesen i alt hun gjør.

– Jeg er opptatt av formidling og betrakter meg selv som en ambassadør for Statens vegvesen, også fordi alt jeg har gjort ikke ville vært mulig uten støtte fra mine ledere, Bjørn Isaksen først og fremst, og jeg vil alltid være takknemlig for det! Men, det er selvsagt veldig hyggelig å bli verdsatt av hjemlandet mitt, sier hun i pressemeldingen.

Internasjonal oppmerksomhet

Her går det fram at Minoretti har vakt stor internasjonal oppmerksomhet for Vegvesenets arbeid innenfor betong. Blant annet har hun vært prosjektleder i rørbru-prosjektet, som har ført til internasjonale retningslinjer for hvordan slike prosjekter kan løses.

En rørbru er en flytetunnel i stol eller betong, som er senket ned under vannflaten, dypt nok til ikke å forstyrre skipstrafikk, men grunt nok til å unngå for høyt trykk.

Glad i Trondheim

Arianna Minoretti har bodd i Norge i sju år, og er bosatt i Trondheim med mann og to barn.

– Jeg føler meg etter hvert ganske norsk, mine to døtre er født i Trondheim, og jeg er veldig glad i Norge, og spesielt glad i Trondheim, sier Minoretti i pressemeldingen.

Hun fikk medaljen sin overrakt av Antonio Colella, en representant fra den italienske ambassaden.

Kommentarer til denne saken