– Kjære Kjell Erik Killi-Olsen, kjære alle sammen. Det er med stor dose ærefrykt, men fremfor alt glede at jeg takket ja til å åpne denne aller første utstillingen i Kjøpmannsgata Ung Kunst, sa NTNU-rektor Anne Borg fra talerstolen.

Det er nemlig Killi-Olsen, en av landets største samtidskunstnere, som står bak det nye kunsthuset. Huset er på rundt 3.300 kvadratmeter, og rommer både utstillingslokaler, kunstverksteder, scene, serveringslokaler, egne kontorer og utleiekontorer, i tillegg til en skulpturpark på taket.

– En flunkende ny kulturinstitusjon som jeg er sikker på vil markere seg som et av de mest spennende visningssteder for kunst, ikke bare i Norge, men Norden og Europa. Jeg vil hevde at det ikke er helt tilfeldig at dette skjer i Trondheim. Den direkte årsaken er selvfølgelig Kjell Erik og at hans tilknytning til byen bringer oss her. Det er vi utrolig takknemlige for, fortsatte Borg.

Tidligere på dagen var Dronning Sonja også på besøk for å se og åpne den nye institusjonen.

Killi-Olsens visjon har vært under planlegging i flere år, og er å anse som en gave til Trondheims befolkning. Sist Nidaros omtalte prosjektet hadde det en prislapp på drøye 170 millioner kroner.

Den første utstillingen heter «It’s Just a Phase», og vil vare fram til 13. februar neste år.

Selve åpningen av det nye kunsthuset vil foregå fra 19. til 21. november, med en rekke arrangement for publikum gjennom helga.

Se bilder fra åpningen øverst i artikkelen.