Rasmus Wiedesheim-Paul (23) gikk før sesongen på lån til svenske Mjällby i jakt på mer spilletid, før han i sommer byttet leieklubb til Helsingborgs IF.

Siden den gang har Ole Sæter for alvor funnet veien til mål. I tillegg har RBK hentet en viss danske som scorer på bestilling i Eliteserien i form av Casper Tengstedt. De to har 29 scoringer seg imellom.

Dermed kan veien til førstelaget på Lerkendal bli lang for den 23 år gamle svensken om han velger å returnere. Det er særlig én ting står i fokus når det valget skal tas.

– Det viktigste for meg er å få spille, sier Wiedesheim-Paul til Fotbollskanalen.

– Jeg vil jo spille

Han forteller at det er jevnlig kontakt mellom han og RBK. Ifølge han selv har klubben en speider som snakker med han etter hver kamp, og som har vært og sett kamper.

På spørsmål om det er aktuelt å vende tilbake til Trondheim for å kjempe om en plass på laget, svarer Wiedesheim-Paul:

– Jeg vil jo spille så mye som mulig og finne tilbake til formen jeg hadde før jeg gikk til Rosenborg. Så får vi se hvor det er best for at jeg skal få spille.

– Vi får se hva de tenker også. Det viktigste for meg er å få spille slik at jeg kan få tilbake selvtilliten og gleden med fotball. Man holder på dette fordi man vil spille kamper, og når man ikke får det påvirker det en. Jeg får se hvilke muligheter jeg har og hvor det finnes mulighet for spilletid, fortsetter han.

Vil finne selvtilliten

Formen han viser til var fra det nest høyeste nivået i Sverige, Superettan, i 2019. For Halmstad ble det 19 scoringer på 29 seriekamper, mens det ble kun én scoring på 26 kamper denne sesongen.

I Eliteserien har det blitt fire scoringer på totalt 22 kamper. Svensken har to år igjen av sin kontrakt med trønderne.

Hvor ser du seg selv neste sesong?

– Agenten min får ta seg av det der, så får jeg ta stilling til det etter sesongen. Vi får se hva som kommer, jeg stenger ikke døren for noen ting. Vi får se hvilke andre alternativ som finnes, og finnes det en sjanse for at jeg kan spille i Rosenborg stenger jeg ikke den døren heller.