Åpenhjertig overlege på St. Olavs i ny podkast: – Skummelt å plutselig ha ansvaret for noe man egentlig ikke har sett før selv

Overlege Kristin Vardheim Liyanarachi  er første gjest i podkasten  «Børsen og katedralen – med Snorre Valen». Foto: Karl Jørgen Marthinsen NTNU

Overlege Kristin Vardheim Liyanarachi er første gjest i podkasten «Børsen og katedralen – med Snorre Valen». Foto: Karl Jørgen Marthinsen NTNU

Her finner du første episode av Nidaros sin nye podkasten «Børsen og katedralen – med Snorre Valen». Politisk redaktør Snorre Valen skal lede den ukentlige podkasten, som vil variere mellom debatt, reportasjer og aktuelle saker i, og sett fra, Trondheim

DEL

Nidaros markerer lanseringen med en åpningsspesial i tre deler. Tre trondhjemmere – en overlege ved St. Olavs, en av statsministerens politiske rådgivere og en næringsdrivende i Midtbyen forteller om sine vidt forskjellige møter med koronapandemien.

I åpningsepisoden forteller Kristin Vardheim Liyanarachi, som er overlege på avdeling for infeksjonssykdommer på St. Olavs hospital. Her behandles folk med all slags alvorlige infeksjoner som turberkolose, HIV og blodforgiftninger.

– Det er jo litt av jobben vår å følge med på sånt, så vi har jo alltid litt oversikt over verden, om hvilke virus som beveger seg. Det er jo alltid mulighet for at noe sånt skal skje, så vi hadde nok dette i tankene før veldig mange andre, sier hun i podkasten om pandemien som traff Norge i slutten av februar i år.

Hør første episode her:

Tok opp planene fra svineinfluensaen

Etter hvert skjønte de at det var noe mer enn de vanlige bekymringene.

– Vi begynte gradvis å prate om det, så begynte vi å ta opp planene fra svineinfluensaen, vi begynte å se på smittevernsutstyret vi har, vi begynte å se på hva vi allerede hadde øvd på allerede på grunn av ebola.

Rakk ikke bli bekymret for verden

På spørsmål om hun rakk å bli bekymret for det store bildet, svarer Liyanarachi:

– Man blir jo så opptatt av at «nå kommer det en sykdom vi aldri har vært borti før, vi må gjøre rett, vi må behandle dem rett, vi må ha nok plass, vi må ha utstyr, vi må ha medisiner, hva er det vi mangler?». Så jeg tror ikke jeg rakk å bli så veldig bekymret for verden.

– Men jeg har jo vært litt bekymret for om man er flink nok selv: Gir man riktig råd på telefonen, tenk om jeg sier noe feil, det er jo alltid litt skummelt å plutselig ha ansvaret for noe man egentlig ikke har sett før selv, heller.

Hele intervjuet med Kristin Vardheim Liyanarachi er i onsdagens episode av Børsen og katedralen her, og på Spotify, eller i avspilleren lenger opp i artikkelen.

Podkasten blir også tilgjengelig hos Apple etter hvert.

Skriv innlegg på Trønderdebatt.no «

Bli med i debatten i Trøndelag!

Artikkeltags