Ap-toppens Giske-utspill vekker oppsikt

Trettebergstuen ønsker ikke å svare på om hun mener Trond Giske bør trekke sitt kandidatur til fylkesledelsen i Trøndelag eller la være å stille til gjenvalg til Stortinget.

Trettebergstuen ønsker ikke å svare på om hun mener Trond Giske bør trekke sitt kandidatur til fylkesledelsen i Trøndelag eller la være å stille til gjenvalg til Stortinget. Foto:

Leder for Aps kvinnenettverk, Anette Trettebergstuen, mener støyen rundt Trond Giske ødelegger for partiet.

DEL

Nå ber hun Giske sette partiet først, skriver Dagbladet

Under årskonferansen til kvinnenettverket i Oslo Ap lørdag, holdt Trettebergstuen et innlegg som vekket oppsikt blant tilhørerne. Hun tok for seg situasjon i Arbeiderpartiet, og bråket det medfører at Trond Giske søker makt.

– Det er Trøndelag som må velge den de best mener representerer det de vil være, men jeg kunne ønske Giske lot partiet få ro nå, ved å respektere det at støyen rundt ham ødelegger for oss, og sette partiet først, sier hun til Dagbladet.

Velger ny leder snart

Om dette betyr at hun mener Trond Giske bør trekke sitt kandidatur til fylkesledelsen i Trøndelag eller la være å stille til gjenvalg til Stortinget, vil hun ikke svare på nå.

– Anette har gjennom de to siste åra vært en enorm støtte og venn for meg og familien min, og gitt inspirasjon og pågangsmot. Jeg er helt enig i at vi må konsentrere oss om politikken, om det som betyr noe for folk: en god skole for alle barn, trygg alderdom og helse og en ny regjering for mindre forskjeller i Norge, skriver Trond Giske i en tekstmelding til Dagbladet.

Trøndelag Ap har årsmøte 20. til 22. mars. Da skal det og velges ny leder i fylkeslaget.

I fjor ble Giske vraket i tolvte time som fylkesstyremedlem i Trøndelag, etter den mye omtalte Bar Vulkan-videoen.

Denne kom i etterkant av bråket i partiet for om lag to år siden. Da gikk Giske av som nestleder i Arbeiderpartiet etter flere varsler om seksuell trakassering.

Giske har trolig flertall som ny leder

TV 2-kommentator Aslak Eriksrud har tidligere uttalt at alt ligger til rette for at Trond Giske kan bli fylkesleder eller nestleder i Trøndelag Arbeiderparti.

Fra før er Nærøysund-ordfører Amund Hellesø lansert som lederkandidat.

Hans støttespillere jobber for en mulig kompromissløsning med Giske som nestleder under Hellesø som leder. Forutsetningen skal være at de oppretter en ny nestlederposisjon, slik at en kvinne også kan velges inn i fylkesledelsen, ifølge TV 2.

– Det er veldig gode nyheter for Giske. Dersom noen av hans fremste motstandere mener han står så sterkt at de er villige til å akseptere at han blir nestleder, så sier det litt om den sterke posisjonen han har i Trøndelag Arbeiderparti, sier TV 2-kommentator Aslak Eriksrud til Nidaros.

Slik TV 2-kommentatoren leser bildet akkurat nå, virker det som om veien ligger åpen for at Giske enten kan bli fylkesleder eller nestleder i Trøndelag Arbeiderparti.

– Det er med andre ord store muligheter for at han kommer inn i toppledelsen i fylkespartiet, sier Eriksrud.

Artikkeltags