Anniken Renslo Sandvik (35) rykker fra 1. mars inn som nyhetsredaktør for Nidaros. Hun blir dermed avisas første nyhetsredaktør. Sandvik kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør i Finnmarken, og ble i 2018 Årets kvinnelige medietalent.

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Nidaros, Vanja S. Holst, gleder seg til å få Sandvik på plass.

– Det har vært armer og bein i en oppstartsfase – og hver og en i redaksjonen har blødd for drakta. Jeg er enormt stolt av det vi har fått til med relativt få ressurser. Nå er det på tide å se på organiseringen med friske øyne, og rigge oss for å bli en enda mer slagkraftig redaksjon. Vi skal i 2021 spisse fokuset og være best på hendelser, jobbe mer med kritisk og undersøkende journalistikk og vi skal dyrke det å være lokalavis. Vi skal være nær folk og skrive om det som opptar menneskene i bydelene i Trondheim. Derfor styrker vi nå laget med en nyhetsredaktør, og er veldig glade for at vi får inn Anniken Renslo Sandvik. Jeg er trygg på at hun vil bidra til å løfte oss til nye høyder i året som kommer, sier Holst.

Først og best på det som skjer i Trondheim

Anniken Renslo Sandvik er glad for muligheten.

– Jeg har fulgt Nidaros siden startskuddet gikk for ett år siden, og er veldig imponert over det man har fått til på så kort tid. Jeg er kjempeglad for å få muligheten til å være med på å ta avisa et steg videre, sier Sandvik.

I tiden som kommer vil Nidaros satse hardt på å være best på nyhetsdekning i Trondheim.

– Mitt mål er at vi skal være først og best på det som skjer i Trondheim, det være seg hendelser, politiske debatter eller nyheter fra næringslivet. Samtidig skal vi være undersøkende og sette dagsorden, og være til stede der folk lever sine liv, sier Sandvik, som gleder seg til å bli en del av en ung, offensiv redaksjon.

Den påtroppende nyhetsredaktøren har vært ansvarlig redaktør i Finnmarken siden 2017, og har jobbet i avisa siden november 2011.

– Det har vært ni ekstremt lærerike og innholdsrike år, som jeg er så takknemlig for å ha fått oppleve. Jeg har fått mye tillit og ansvar, og blitt dyttet litt i for å få utfordringer jeg kanskje har trodd jeg ikke har vært klar for. Det er ingen tvil om at det er denne tiden i Finnmarken og iFinnmark som nå gjør at jeg er rustet for nye utfordringer i Trondheim. Og selv om jeg først og fremst gleder meg til å gjøre noe nytt, er det ingen tvil om at det også vil bli vemodig å reise fra både Finnmark og gode kolleger, sier hun.

Har blitt godt tatt imot

Ansvarlig redaktør Vanja S. Holst er fornøyd med signeringen.

– Anniken har solid ledererfaring som ansvarlig redaktør over flere år, og viser til gode resultater der. Hun ble i 2018 årets kvinnelige medietalent, og viser svært sterke analytiske og organisatoriske evner - og hun er svært sterk journalistfaglig og presseetisk. Hun er en god leder og ser viktigheten av lagspill, sier Holst.

– Nidaros har hatt et eventyrlig 2020, og har allerede fått langt flere abonnenter enn vi hadde sett for oss. Vi har blitt svært godt tatt imot av Trondheim, og vi skal fortsette å ta våre lesere på alvor. Vi kommer til å gå inn i det nye året med 10.000 abonnenter, og vi har høye ambisjoner for videre vekst i 2021.