Gå til sidens hovedinnhold

Anita (47) fryktet å tape penger på koronafravær – dette er svaret fra ordføreren

Fravær som skyldes at du settes i karantene skal ikke gå ut over lønn.

Anita Brurud (47), jobber til daglig 50 prosent i en kommunal barnehage i Trondheim, og mottar 50 prosent arbeidsavklaringspenger (AAP).

I helga gikk hun hardt ut mot kommunen og krevde at det ble innført koronafravær i Trondheim.

– Dersom jeg blir syk, eller satt i karantene, mister jeg lønnen min og får utbetalt 66 prosent fra Nav igjennom AAP-ordningen. Det betyr at jeg taper enda mer penger, 36 prosent av lønnen, uttalte hun.

Brurud har sendt en krass e-post til kommunen hvor hun peker på at det er urettferdig at hun taper ytterligere på pandemien, som hun mener gir tvunget fravær.

Nå har ordfører i Trondheim kommune, Rita Ottervik besvart henvendelsen.

«Vi har undersøkt saken slik du beskriver det i ditt brev og de forholdene du etterspør med våre stortingsrepresentanter fra Sør-Trøndelag, med Fagforbundet og kommunedirektøren i Trondheim kommune. Du som ansatt har krav på lønnskompensasjon i form av lønn eller sykepenger i tilfeller der du må være borte fra arbeidet på grunn av covid-19 eller mistanke om slik sykdom», skriver ordføreren i brevet.

Videre skriver ordføreren at:

«Hvis du som vanlig lønnsmottaker blir satt i karantene eller isolasjon ifm. med pandemien, skal det ikke skje noe med lønnsutbetalinger fra Trondheim kommune. Dette skal gå som normalt

Kommentarer til denne saken