PLANICA (Nettavisen): Ben Ogden har kommet inn som et friskt pust i langrennssirkuset og har flere ganger yppet seg mot de aller beste. Med sin amerikanske væremåte og en annerledes tilnærming til sporten, har han fått mye oppmerksomhet denne sesongen.

Ogden har blitt en seriøs utfordrer på toppnivå, men mener likevel at man skal ha en avslappet tilnærming til de viktige konkurransene. Der syntes 23-åringen at nordmenn har noe å lære.

– Klæbo og de tar seg selv for seriøst. Alle har «stoneface» og virker å ha noe å bevise. Det er gøy for meg å være den som er litt yngre og som ingen forventer noe av. Jeg kan dra noen vitser på startstreken og sånt, ler Ogden til Nettavisen.

Johannes Høsflot Klæbo har tidligere denne sesongen hyllet konkurrenten for å gå hardt ut under semifinalen i sprinten i Val di Fiemme. Der skulle det ikke lykkes for amerikaneren, men han sendte likevel et skremmeskudd til konkurrentene.

Må være fokusert

Ogden er en del av det amerikanske laget som deltar i det pågående mesterskapet i Planica. På sprinten på VMs første dag røk han i kvartfinalen og klarte aldri å yppe seg mot Klæbo, som stakk av med seieren. Sistnevnte har et godt forhold til amerikaneren.

– Jeg syntes han er en fin fyr. Jeg trente litt med han et par ganger i Davos da jeg var der før jul og når jeg møter han her så snakker vi sammen, så jeg har bare gode ting å si om han, sier VM-medaljøren til Nettavisen.

Klæbo mener seriøsiteten og væremåten rundt et skirenn varierer fra utøver til utøver. For han er det viktig å fokusere like før startskuddet går.

– Det handler vel litt om hvem man er som person, det er jo litt forskjell på den biten der. For min del kan jeg ha det veldig artig før og etter skirenn, men når jeg står på startstreken vil jeg gå fortest mulig og være med å kjempe om seieren, og hvis det gjør at jeg må være mer fokusert, så mener jeg at det er verdt det.

– Han er jo amerikaner

Til tross for at Ogden foreløpig ikke kan skimte med noen topplasseringer på øverste nivå, er det tydelig at konkurrentene har fått øynene opp for unggutten.

– Det er en spennende kar, som gjør det bedre og bedre for hvert år. Det er litt stil over det, han er jo amerikaner da, så det er forskjell på det og nordmenn, lo Didrik Tønseth da Nettavisen spurte om hans tanker om langrennsløperen.

Også svenske William Poromaa har sansen for amerikaneren.

– Han er skjønn. Veldig trivelig og morsom fyr. Vi har hengt litt, så jeg vil si at han er en god venn av meg, ja.

Onsdag skal herrene gå 15 kilometer i VM. Torsdag og fredag er det duket for stafetter, før de lengste distansene avslutter mesterskapet til helgen.

Les også

Best i alt – også i flaks