Rundt 22.000 studenter fra andre deler av landet studerer i Trondheim.

Folkehelseinstituttet lover nå at studiebyer skal få flere vaksinedoser i høst slik at studentene skal få tilbud om andre vaksinedose i studiebyen.

Trenger ikke ringe koronatelefonen

Trondheim kommune skriver på sine hjemmesider at studenter ikke trenger å bekymre seg for om de får tilbud i Trondheim når de kommer tilbake til studiestedet til høsten.

Vaksinesjefen i Trondheim kommune, Helge Geråsen, understreker at det vil bli sendt ut SMS-er automatisk når tiden er inne. Det vil trolig skje i andre halvdel av september måned. SMS-en vil informere om hvor og når studentene kan bestille koronavaksine.

Studentene vil få eller har fått tilbud om første dose i sine hjemkommuner. Andre dose av koronavaksinen vil bli gitt ca. 12 uker etter at den første dosen er satt.

Tilbudet vil også gjelde studenter fra nabokommuner som Melhus og Malvik.

Fullvaksinert før utveksling

Det er satt i verk et program for alle studenter ved NTNU som skal på utveksling til høsten, slik at de er fullvaksinerte før avreise om de skal på utveksling.

I tillegg har regjeringen nylig varslet at internasjonale studenter vil få unntak fra innreiserestriksjonene. Dette vil si at de slipper inn i Norge fra 1. august. NTNU venter i alt ca. 1800 internasjonale studenter.

Kommunen jobber nå med å få et vaksinetilbud til utenlandske studenter som kommer til Trondheim og har behov for vaksine.